Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

bebekte gaz

merhaba doktor bey,21 günlük bebeğim var. gazını rahat çıkarabilmesi için zinco veya metsil vermeyi düşünüyorum.bu ilaçlar kabızlık yapıyor diye duydum. doğru mu?. ayrıca siz bu ilaçlardan hangisini önerirsiniz?

22 Ekim 2013 21:21
Doç. Dr. Fatih Ünal Doktora Sor

Doç. Dr. Fatih Ünal tarafından cevaplandı.

4.5 aylık kızım aşırı gazlı

dr bey...4.5 aylık bir kızım war...ılk gunden berı sureklı gaz sancısı çekıyoruz...onceleri napıcamı bılemez durumdaydım..uyku haramdı ona da bana da...ıkıncı aydan sonra tawsıye uzerıne biogaia başladık...mucize gibi bir şey..kızım artık çok rahat uyuyor tabı ben de....gecen ay bıkaç gun kesım dedım..bakalım sorunumuz dewam edıcek mı dıye...aynı seylerı tekrar yasayınca bıogaıaya başladık yıne....dewam edıyoruz hala...ama korkuyorum...bu ılacı bukadar kullanmanın kızıma zararı warmı..prebıyotıuk dedıler..faydası bıle olur dedıler ama..sizce napmalıyım....o aglayınca gaz sancısı tutunca dunyalar başıma yıkılıyor sankı..tekrar ogunlere donmek istemıyorum...sizce neyapmalıyım....

20 Ekim 2013 20:43
Doç. Dr. Fatih Ünal Doktora Sor

Doç. Dr. Fatih Ünal tarafından cevaplandı.

bebekte gaz

merhaba doktor bey, 18 günlük bir erkek bebeğim var. genellikle gazını kolay çıkarıyor. ancak bazen çok zor çıkarıyor.saatlerce ağlıyor ve ancak karnı tok olmasına rağmen annesinden süt alarak sakinleşiyor, bu şekilde saatler geçiriyoruz. zinco isimli damla kullanmak yararlı olur mu, bir sakıncası var mı? ayrıca gazı olan bir bebek tok olmasına rağmen anne sütünü alarak rahatlar mı?

18 Ekim 2013 15:32
Doç. Dr. Fatih Ünal Doktora Sor

Doç. Dr. Fatih Ünal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube