Çocuk Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Çocuk Hastalıkları

Hocam Merhabalar. 1 yaşında bir bebeğim var. İçtiği su , sıvı gıdalar bazen genzine kaçıyor. Bu günde en az 1 kez oluyor. Şu an diş çıkarma döneminde, hiç birşey yemediği halde bazende salyası boğazına kaçıyor. Doğuştan hipospadiası var. Biz bununla ilgili çocuk cerrahisini gördük. Önemsiz olduğunu eğrilik veya herhangi bir problem taşımayacağını belirtti. Bir doktor bu geniz olayıyla alakalı gizli damak yarığı olabilir dedi. Bunun ihtimali var mıdır? Nereye götürmeliyim. Saygılarımla.

29 Mayıs 2015 12:46
Prof. Dr. Selim Aksöyek Doktora Sor

Prof. Dr. Selim Aksöyek tarafından cevaplandı.

ameliyat

iyi günler hocam 23 aylık bir oğlum var 19 aylıkken malatya araştırma hastanesinde hipospadias ameliyatı oldu bize idrar deliğin milimlik bir aşağıda olduğunu o yüzden çok rahat geçtiğini bir sıkıntı olmadığırı sölediler.sünnet olmuş gibi düşünün o kadar rahat olduğunu söylediler. o gün bizi taburcu ettiler.sonda falan da takmadılar bezli bir şekilde eve geldik hatta kontrole bile getirmemize gerek olmadığını söylediler ancak eski idrar deliğinde işediğini gördüm herhangi bir değişiklik olmadığını gördüm. kontrollere getirmenize gerek yok demelerine rağmen 2 defa götürdüm.bize söylenen şey idrar deliğini yukarı çektiklerini bunun tam olarak düzelmesi için en az 2-3 yıl geçmesi gerektiğini söylediler.gerçekten bu ameliyatın sonuçları bu süre...

15 Eylül 2014 16:41
Prof. Dr. Selim Aksöyek Doktora Sor

Prof. Dr. Selim Aksöyek tarafından cevaplandı.

Hipospadias ameliyatı sonrası tıkanıklık.

Hocam 18 aylık bir çocuğum var.Martın 10 unda hipospadias (distal) ameliyatı oldu.yeni delik bir zaman sonra tıkanmaya başladı.doktorumuz plastik bir hortumla deliği açtı.daha sonra tekrar tıkandı.doktor ameliyat hanede ufak bir operasyonla tekrar açtı.Hocam bu açma tıkanma durumu epey devam etti. Bazan plastik hortumla bazan ameliyat hanede...Hatta doktorumuz bir ara ucuna kesik attı...Bir zaman sonra tekrar tıkandı.Doktorumuz tıkanmanın ucda olduğunu gerisinin gayet iyi olduğunu söylüyor. Farklı doktorlara gösterdik.Biri ucunda ödem var dedi.Başka bir doktor ise iltihaplanma olabilir dedi.Birde hocam penisin altına doğru ufak bir şişik var.Özelikle tıkanıklık olunca daha belirgin oluyor.Doktorumuz onun inmesinin normale dönmesinin 6 ay sü...

20 Haziran 2014 10:01
Prof. Dr. Selim Aksöyek Doktora Sor

Prof. Dr. Selim Aksöyek tarafından cevaplandı.

Merhaba, 4 yaşında oğlumun hipospadiası var.

Merhaba, 4 yaşında oğlumun hipospadiası var doğuştan beri tanılı, bu zamana kadar görüştüğümüz doktorların kimi acil ameliyat, kimi ise bekleyin organ büyüsün ameliyat daha rahat denildi ve bu güne geldik, genelde söylenen hipospadiasın hafif düzeyde olduğu muhtemelen tek ameliyat ile çözümlenebileceği oldu, deneyimlerinize dayanarak nasıl hareket etmemiz yönünde tavsiyenize ihtiyacımız var, ikametimiz samsun ancak önerebileceğiniz doktor olabilirse ameliyatı ankarada da yaptırabiliriz.

16 Nisan 2014 10:43
Prof. Dr. Selim Aksöyek Doktora Sor

Prof. Dr. Selim Aksöyek tarafından cevaplandı.

2.5 aylık oğluma hipospadios teşhisi koyuldu

merhaba hocam 2.5 aylık oğlumu sünnet yaptırmak için götürdüğümde hipospadios teşhisi koydular ve sünnet yapmadılar ameliyat gerekli dediler. Fakat çocuk idrarını normal olan üst delikten yapıyor cerrahi müdaleye gerek varmı, yoksa normal sünnet yaptırabilirmiyiz.

18 Aralık 2013 21:19
Prof. Dr. Selim Aksöyek Doktora Sor

Prof. Dr. Selim Aksöyek tarafından cevaplandı.

hipospadias ameliyatı sonrası

mrb hocam yaklaşık bir hafta önce oğlum penoskrtal hipospadas ameliyatı oldu tam uca kadar taşınmadı. sonda çıktıktan sonra ilk işemesinde idrarını çok zorlanarak ağrılı ve bir başka yerden yaparak yaptı birkaç gün sora idrarını daha aşağdan sanki birkaç yerden yapıyor gibi yapıyor hocam sorum bu durum yeni bir operasyonmu gerektirir yoksa onarım gibi bişey mi olur tsk.

4 Kasım 2013 22:44
Prof. Dr. Selim Aksöyek Doktora Sor

Prof. Dr. Selim Aksöyek tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube