Çocuk Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tek ameliyatta

Merhaba hocam. Kızımda göbek fıtığı teşhisi ve sol kulak yanında plimatrikoma teşhisi var. 3 yaşında.. Bunları sizinle görüşüp aldırmak istiyoruz. Fakat aynı ameliyatta ikisini de aldırmak mümkün mü?

3 Haziran 2021 09:29
Doç. Dr. İbrahim Aydoğdu Doktora Sor

Doç. Dr. İbrahim Aydoğdu tarafından cevaplandı.

Hastahaneye gelelim mi?

Merabalar hocam. 5 aylık kız bebeğim var. Kakasını yaparken çok zorlanıyor ve gece yarısı 4-5 olmadan ve kakasını yapmadan uyumuyor. Alerjisi mi var acaba diye bugün doktora götürdük, kaka ve idrar tahlili yapmamız gerektiği söylendi. Tahlilleri daha yaptıramadık ama bebeğimin idrarını yaptığı deliğin kapalı olduğunu ve müsait bir zamanda çocuk cerrahisine götürülmesi gerektiğini söyledi. Bu sıkıntılı süreçte de hastahaneye gelmek biraz düşündürüyor ama size randevu alıp en kısa zamanda gelelim mi, çocuğumun durumu sıkıntılı mı?

19 Nisan 2020 22:03
Doç. Dr. İbrahim Aydoğdu Doktora Sor

Doç. Dr. İbrahim Aydoğdu tarafından cevaplandı.

Çocukta makattan kanama

Selam hocam. 13 yaşındaki kız yiğenimde sabahtan beri makattan kanama var. Geçen yıl da olmuştu fakat o zaman kabızlık durumu da vardı. şuan ise kabızlık ağrı gibi hiçbişey yok. İlçemizdeki genel cerrraha muayene ettirdik bugün. Önce ailemizden kanser olup olmadığını sordu. Bir makay dışına sürülecek bir de makat içine sıkılacak krem verdi ve sıcak su oturma banyosu önerdi. Bir haftaya azalma olmazsa gelin dedi. Fakat çocuk eve gelince regl oldu. Durumu Dr bey e ilettik ilacı da oturma banyosunu da 3 gün erteledi. Kanamanın miktarını bilmek de regl iden dolayı maalesef çok mümkün olmuyor. Şimdi bu şekilde birşey yapmadan beklemek tehlikeli mıdır hocam ? İlçemizde yok ama çevre illerden bir hastaneye çocuk cerrahine götürmeli miyiz? Şimdiden...

13 Aralık 2019 23:18
Doç. Dr. İbrahim Aydoğdu Doktora Sor

Doç. Dr. İbrahim Aydoğdu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube