Çocuk Ürolojisi (Cerrahi) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Lipom ve Pilomatriksoma ameliyat edilmelimidir?

Hocam iyi günler dilerim. Kızım 13 yaşında . 2 sene önce kendisi belindeki şişlik nedeniyle doktora götürmüş idik. Bize yağbezesi olduğu bütüme yaparsa kontrol ettirin demişlerdi. Büyüme yapmadığı için herehangi birşey yapmadık. Ancak kolundada bir şişlik olunca tekrar doktora gittik ve US çekildi raporda yazmış olduğum gibidir. Zararsız sorun yok ancak takip edilebilir veya alınabilirde dediler. Kafam iyice karıştı. Ne yapmalıyım aldırmalımı aldırmamalıyım bilemiyorum, neticede ameliyat olacak. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.. US RAPORU: Lezyon bölgesinde yapılan US incelemesinde;cilt ve cilt altı yağı plan kalınlığı normaldir. Fasyal planlar açıktır. Sol gluetal bölge subperiorunda cilt altında 33x13 mm. boyutlarında d...

13 Ağustos 2017 16:01
Prof. Dr. Nizamettin Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Nizamettin Kılıç tarafından cevaplandı.

sağ kaş altında dermoid kist

Merhaba, 11 aylık kızım var kaş altında doğuştan dermoid kist var. anestezi ile ameliyat olması gerekiyormuş. Bu ameliyatın yapılması için en uygun yaş nedir? bir de iz kalacağını ve patalojiye gönderileceğini söylediler her türlü riski olduğunu söyleyince bende ameliyat ettirmekten çok korkuyorum. Moralim bozularak ayrıldım. Şu an çok kararsızım . Bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

27 Mayıs 2016 14:43
Prof. Dr. Nizamettin Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Nizamettin Kılıç tarafından cevaplandı.

merhabalar doktor bey

3 yaşındaki oğlum anne belim ağrıyo diyordu. bugün üroloji doktoruna götürdüm ve ultrason çektirdim.ultrason raporunda: "karaciğer sol lob anteriorda 7x5 mm boyutunda anekoik basit kist izlenmiştir "diyor. idrar tahlili temiz çıktı. doktorumuz doğuştan olabilir dedi daha önce 2 defa daha ultrason çektirmiştim ve kist çıkmamıştı. sizce bu kist neden olabilir ve mr çektirmeme gerek var mıdır?

1 Eylül 2015 15:43
Prof. Dr. Nizamettin Kılıç Doktora Sor

Prof. Dr. Nizamettin Kılıç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube