Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

BOYUN VE OMUZ MR SONUCU

HASTAMIZDA SIRT VE BOYUN AĞRISI KOLLARDA AĞRI FAZLA İŞ YAPINCA BOYUNDA UYUŞMA VAR,DİRSEKTE ŞİŞME OLUYOR.ÇEKİLEN MR SONUCU ALTTAKİ GİBİ TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN SERVİKAL MR C6-7 DİSKİNDE DURAL KESEYE BASI YAPAN BULGİNG İZLENDİ. SERVİKAL LORDOZDA DÜZLEŞME SERVİKAL SPONDİLOZ. SAĞ OMUZ MR SUPRASPİNATUS TENDONUNDA TENDİNOZİS İLE UYUMLU KALINLIK VE SİNYAL ARTIŞI SUBAKROMİAL SPUR FORMASYONU İZLENMİŞ OLUP SUBAKROMİAL ARALIK DARALMIŞTIR. AKROMİOKLAVİKÜLER EKLEMDE DEJENERATİF DEĞİŞİKLİKLER.

28 Haziran 2021 14:19
Uzm. Dr. C H Doktora Sor

Uzm. Dr. C H tarafından cevaplandı.

Radyasyon ve beyin

Merhaba doktor bey,benim merak ettigim soru şu:ben yurtta kalıyorum 4 senedir ve küçük bir buzdolabi var yatagimla yan yana.acaba buzdolabının radyasonu sağlığıma kötü etki eder mi ilerde beyinde kanser gibi?simdiden teşekkürler

11 Nisan 2021 19:33
Uzm. Dr. C H Doktora Sor

Uzm. Dr. C H tarafından cevaplandı.

Beyin mr sonucu hakkında

Merhaba hocam, Cocugumun beyin mr’ında Periventrküler lökomalazi ve kistik ensefalomalazik değişiklikler izlenmekte olup beyin parankimi incelenmiştir. Sağ leteral ventrikül posterior hornunda ventrikül içi kronik hemotom ile uyumlu olabilcek alanı izlenmektedir. Bu iki sonucu yazmaktadır. Konu hakkında düşüncelerinizi alabilirimiyim? Teşekkürker.

17 Şubat 2021 14:51
Uzm. Dr. C H Doktora Sor

Uzm. Dr. C H tarafından cevaplandı.

Konuşmada Bozukluk

Merhaba Hocam ben 19 yaşımdayım.Gece kalkıp gözlerim açık konuşuyorum.Annem beni duyuyor kalkıyor ancak uyandırmıyor.Anneme gündelik yaptığım olayları anlatıyormuşum.Sabah kalktığım zaman genelde hatırlamıyorum ve ara ara baş ağrısı yaşıyorum.Gündelik hayatımda da ailem ve çevremdekilerle sohbet ederken kelimeleri karıştırıyorum veya çok alakasız bir kelime söylüyorum.Örneğin kedi arabanın üstünde diyecekken araba kedinin üstünde diyorum.Bunun sebebi ne olabilir?

29 Aralık 2019 20:28
Uzm. Dr. C H Doktora Sor

Uzm. Dr. C H tarafından cevaplandı.

Beyin ve sinir cerrahisi

Hocam merhabalar ben bel ağrısında dolayı mr cektirdim ve mr raporunun sonucu bana açıklarmisiniz Lomber lordoz normal görünümünü korumaktadır. Vertebraların korpus yükseklikleri, kortikal ve medüller sinyal intensiteleri korunmuş olarak izlenmiştir. Vertebra endplate sinyal intensiteleri doğaldır. Multiple seviye disklerde dejeneratif T2 sinyal kaybı izlenmektedir.  L1-2, L2-3 düzeyinde minimal bulging mevcuttur. L3-4 düzeyinde diffüz bulging  mevcuttur. L4-5 düzeyinde santral protrüzyona bağlı dural kese basısı mevcuttur. L5-S1 düzeyinde minimal anterior listezis-psödo bulging mevcuttur. Diğer intervertebral disk konturlarında end plate dışına taşma izlenmemiştir. Nöral foramenler açıktır. Konus medullaris normal lokalizasyondadır. Kauda ...

31 Ekim 2019 01:35
Uzm. Dr. C H Doktora Sor

Uzm. Dr. C H tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube