Sorularda Ara

Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

menenjiom

iyi akşamlar doktor bey.annemin sağ köşede ponsa bası uygulayan 4 cm çaplarında menenjiom tümörü var.dengesizlik dışında çok şükür bir problemimiz yok.ben internette beyin tümörlerinde fiber iletimli co2 uygulaması diye bir şey okumuştum.ameliyattan çok daha güvenliymiş.anneme de(62) böyle bir şey yapılabilir mi?bu tedavi gamma knife gibi bir şeymi?yoksa ameliyat gibi tümörü alan cerrahi keskinliğinde bir uygulama mı? bunu öğrenmek istemiştim doktor bey.sanırım tümör çok kötü bir bölgede.(kavernöz sinüs)ve 13 yıl öncede bir ameliyat geçirmişti annem.ameliyat olma gibi bir durum söz konusu olursa eğer işimiz çok mu zor?bazı doktorlar çok olumsuz konuşuyor tehlikeli olur diyorlar.bazıları da yapılabilir diyor.co2 etkili olur mu tümörü yok etm...

31 Mart 2012 22:02
Doç. Dr. Burak Kazancı Doktora Sor

Doç. Dr. Burak Kazancı tarafından cevaplandı.

tedavi yöntemi

iyi günler hastamız 7 yaşında 6 ay önce yüksek ateş ile hastaneye yatırıldı.araknoid kist tanısı konuldu. (SOL TEMPORAL LOBDA 54X52 mm ÇAPINDA ARAKNOİD KİST).EPIXX 100 MG/ML ORAL SOLUSYON 300 ml ilaç kullanarak tedavisi başlanıldı 6 ay sonraki kontrolünde MR sonucunda 6x7 mm olarak görüldü.çok acil bi şekilde ameliyat edilmesi gerektiğini söylediler.sizce efendim ilaç tedavisi mi yoksa ameliyat olması mı gerekiyor.Nasıl bi tedavi izlemeliyiz? yardımcı olursanız sevinirim.

2 Şubat 2012 21:07
Doç. Dr. Burak Kazancı Doktora Sor

Doç. Dr. Burak Kazancı tarafından cevaplandı.

Ellerdeki hareket zayıflığı

Hocam, sağ elime karpal tünel sendromu teşhisi kondu Adana Başkent Ünv. Hast.), bileklik kullandım, bir ay fizik tedavi gördüm (Mersin'de) Bileklik kullanırken ağrılar hafifliyordu. Sağ elimde hareket zorluğu devam ediyor.Yaklaşık iki aydır da sol başparmağım bükülmemeye başladı (Tetik parmak) ne yapmalıyım? Çalışmalarınızda başarılar , sağlıklar diliyorum.

1 Aralık 2011 09:01
Doç. Dr. Burak Kazancı Doktora Sor

Doç. Dr. Burak Kazancı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube