Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

sağlıklı günler hocam

Hocam öncelikle hayırlı akşamlar ve sağlılklı günler dilerim hocam benim belimde ağrı şikayetinden sonra emar çektim emarda ' Bazı vertebra end platelerinde schmorl nodülleri mevcuttur. L5 vertebra korpusunda 20 mm çapında düzgün sınırlı ve yuvarlak konfigürasyone T1A düşük T2A yüksek sinyalli ve diffüz kontrastlanan lezyon izlenmiştir. Lezyonun BT ile değerlendirilmesi önerilir'. daha sonra tomografi çektim tomografi sonucu ' L5 vertebra korpusunda belirtilen kistik lezyonun schmorl nodülü indentasyonu olduğu görülmüştür. Kesitlere dahil vertebraların korpus yükseklikleri, dizilimleri ve dansiteleri normaldir'. hocam bazen belimde ağrı çok oluyo, kıymetli görüşlerinizi bekliyorum,saygılarımla.

1 Eylül 2015 20:31
Prof. Dr. Mehmet Daneyemez Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Daneyemez tarafından cevaplandı.

ananem için

mrb iyi günler ... ben ananem adına birşey sormak istiyorum. ananem bundan 20 gün önce bir sabah şiddetli bir ağrıyla acillik oldu. omuzdan aşagıya dogru bir agrısı vardı.acilde tansiyonu 23 olarak ölçüldü ve tansiyonu düsürdüler ama bu arada ananem gecici bir süre sağ el ve ayağını oynatamadı. sonra geçti ama ağrıda herhangi bir düzelme olmadı. beyin mr ı çekildi kronik infarklar var ama akut bisey yok dediler.en son servikal mr çekildi boyun fıtığımı diye ama sonuçta c5-c6 da posterior yerlesimli t1 serilerde hiperintens kontrast tutulumu olan spinal korda posterıor bölümden bası olusturan kitle lezyonu (menenjiom? lipom?) 32x9 mm diye çıktı. şimdi sormak istediğim ameliyat gerekir mi? yoksa başka yollar mı bulunmalı? guatr ve yüksek tans...

9 Mart 2014 12:01
Prof. Dr. Mehmet Daneyemez Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Daneyemez tarafından cevaplandı.

Her doktor farkı bir şey söylüyor

Hocam ben 17 yaşında bir erkeğim.Bir gün fizik tedavi uzmanına gittiğimde bende skolyoz olabileceğini ve röntgen çektirmem gerektiği söyledi.Ben daha sonra ortopedi uzmanına gittim oda bana dorsel lomber röntgeni çektir dedi.Bende çektirdim ve doktora gösterdiğimde sende skolyaz yok dedi.Daha sonra aynı hastanedeki fizik tedavi uzmanınıa gösterdiğimde sende skolyoz var ben görüyorum, spor yapmalısın dedi.Şimdi ben napmalıyım?Hangisine inanacağım?

20 Ekim 2013 13:17
Prof. Dr. Mehmet Daneyemez Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Daneyemez tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube