Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Omurilik kanal daralma

Değerli hocam 5-6 aydır sol bacakta uyuşma yanma ve 2 aydır sol kolda elektriklenme ağrı oluyor. Mr sonucuna göre bilgi verir mısınız?Servikal lordoz düzleşmiştir.    Tüm düzeylerde vertebra korpus yükseklikleri ve dizilimleri normaldir.   İntervertebral disklerde dejeneratif sinyal kayıplarına bağlı T2A sinyal değişiklikleri izlenmiştir.    C2-3 seviyesinde anterior subaranoid mesafeyi oblitere eden diffüz bulging izlenmiştir.     C3-4 diskinde anterior subaranoid mesafeyi oblitere eden diffüz bulging izlenmiştir.        C4-5 seviyesinde anterior subaranoid mesafeyi oblitere eden diffüz bulging izlenmiştir.     C5-6 seviyesinde anterior subaranoid mesafeyi oblitere eden tekal keseye anteriordan hafif bası yapan diffüz bulging izlenmiştir. ...

22 Eylül 2019 10:45
Op. Dr. Candan Hundemir Doktora Sor

Op. Dr. Candan Hundemir tarafından cevaplandı.

Boyunda parça

Merhaba hocam mr sonucu oğlumun. İki yaşında. Bir ay önce mr.a girdi. Mr sonucu C5-6 düzeyinde intervertebral Disk mesafesi kaybolmuş olup C5-6 vertebra korpusları kısmen füzyone görünümdedir. Bu düzeyde C5-6 intervertebral Disk mesafesinde posteriorda posterior kemik elemanlarda defekt mevcut olup servikal cilt cilt altı ve dern yumuşak dokular boyunca sinüs traktına ait görünüm mevcut olup duraya kadar uzanmaktadır. Bu düzeyde spinal kord hafif ekspanse görünümdedir. Bu lokalizasyonda belirgin kitlesel lezyon saptanmamıştır. Lütfen yorumlar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim.

16 Ekim 2017 19:35
Op. Dr. Candan Hundemir Doktora Sor

Op. Dr. Candan Hundemir tarafından cevaplandı.

omurilik kazasi

Merhabalar hocam. 2015 eylül ayında geçirdiğim trafik kazası sonucunda c4-c5 platin takıldı. Şimdilerde iyiyim. Ama bazen boynumda çok ağrı oluyor ve uzun sürüyor. Bu durumda malulen emeklilik söz konusu olurmu acaba.

27 Kasım 2016 18:19
Op. Dr. Candan Hundemir Doktora Sor

Op. Dr. Candan Hundemir tarafından cevaplandı.

omurilik c4 c5 kırığı

Eşim 1 hafta önce trafik kazası sonrası omurilikte c4-5 arası kırık nedeni ile ameliyat oldu ve platin takıldı . Şuan ağrıları çok şiddetli , buna alıştık . Felc ilr ilgili bir durum soz konusu degil .Fakat özellikle geceleri meydana gelen şiddetli kasılma ve bel ayak ağrıları bulunmakta . Bununla ilgili yapılabilecek bir durum var mıdır. Zamanla duzelebilecek bir durum mudur .

24 Eylül 2015 23:39
Op. Dr. Candan Hundemir Doktora Sor

Op. Dr. Candan Hundemir tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube