Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

MİGREN Mİ MS HASTALIĞI MI?

Merhaba , sol pre ve postsantral girus, sağ presantral girus subkortinal beyaz cevherinde T1A' da izo-hipo, T2A' da hiperintens sinyal değişikliği gösteren nodüler doku alanları dikkat çekti ve DEMYELINIZIAN hastalığından şüphelendi doktorum ama tam olarak tedavim hakkında bilgi alamadım kendisinden. MS hastalığı da olabilir kist de olabilir dedi ve şimdilik sadece bulantı önleyici ilaç verdi, bazı zamanlarda beynimin farklı kısımlarında uyuşma oluyor ve mide bulantısıyla birlikte başım dönüyor. Migren ile MS hastalığı arasındaki farkı öğrenebilir miyim, bende olan bu hastalık belirtileri hangi hastalığın belirtilerine daha çok benziyor? Sizden aldığım bilgiler doğrultusunda tedavime devam etmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

27 Haziran 2014 01:37
Doç. Dr. Ali Zırh Doktora Sor

Doç. Dr. Ali Zırh tarafından cevaplandı.

MR SONUCUM

merhaba hocam,başımın ve yüzümün tek tarafında olan uyuşma için kan tahlili istendi kan sonuçlarında iltihap falan çıkmadı onlar temiz çıktı ve ilaçlı beyin mm ve boyun mr çektirdim.Sonuçta şunlar yazıyor beyin mr :sağda sentrum semiovale içerisinde milimetrik boyutlu T2 ve flair 'da hiperintens izlenmektedir(iskemik?) postkontrast serilerde paıtolojik kontrastlanma saptanmadı.boyun mr dada :servikol lordoz düzleşmiştir yazıyor.Bu sonuçlara göre ms hastalığından söz edilebilrimi şimdiden teşekkür ederim.

21 Şubat 2014 09:31
Doç. Dr. Ali Zırh Doktora Sor

Doç. Dr. Ali Zırh tarafından cevaplandı.

ms hastalığı mr sonucum

merhaba,başımın sol tarafında ve yüzümün sol tarafında olan uyuşma sebebiyle doktor MR önerdi,mr sonucum:sağ sentrum semiovale düzeyinde 4mm boyutunda nonpesifik T2/FLAİR hiperintensitesi (takip önerilir) yazıyor.Doktorum bu sonucu görünce ilaçlı beyin emarı ve semiavole boyun emar istedi.MS hastalığı yada damar tıkanıklığı olabilir dedi sizce MS sadece yüzde arada olan küçük bi uyuşmayla belirti veririmi başka hiçbir şikayetim yok ms hastalığı daha ağar ataklar şeklinde gelmezmi ?eğer bu iki emarım temiz çıkarsa belden sıvı vermeme gerek varmıdır?yaşadağım bu şikayetler stresten olamazmı çünkü bir doktor baktı stresten uyuşman dedi fakat başka bir doktora gittiğimde detaylı inceleme yapalım dedi cevabınınız için şimdiden teşekkürler

26 Ocak 2014 19:36
Doç. Dr. Ali Zırh Doktora Sor

Doç. Dr. Ali Zırh tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube