Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bel fıtığı ameliyatı kanama

Bir yakınım yaklaşık 11 gün önce mikrocerrahi bel fıtığı ameliyatı oldu bundan 2 gün sonra dikişleri alınacak, ancak bugün ameliyat bölgesinde kanama oluştu bu olağan bir durum mudur?

16 Mayıs 2021 01:46
Dr. Öğr. Üyesi Nuri Serdar Baş Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Nuri Serdar Baş tarafından cevaplandı.

MR sonucu inceleme

Lomber Spinal MR incelemesi; İnceleme: Sagital planda T1 ve T2 TSE Aksial planda T1 ve T2 TSE sekanslar uygulanmıştır. Lomber lordoz düzleşmiştir. L4-5, S1 vertebra korpus köşelerinde dejeneratif osteofitik sivrileşmeler ve L5-S1 vertebra korpus eklem yüzlerinde end platelerde dejeneratif sinyal değişiklikleri görülmektedir. L5-S1 diskinde dejenerasyon ve yükseklik kaybı görülmektedir. L4-5, L5-S1 seviyesinde bilateral faset artrozları izlenmiştir. L5-S1 diskinde geniş tabanlı posterosantral - sol posterolateral disk protrüzyonu nedeniyle dural kese ön bölümüne ve sol lateral resese bası görülmektedir. Sol nöral foramen girimi daralmıştır. Ayrıca eşlik eden dejeneratif spondiloz bulgularına sekonder her iki nöral foramenler solda belirgin o...

19 Eylül 2019 11:01
Dr. Öğr. Üyesi Nuri Serdar Baş Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Nuri Serdar Baş tarafından cevaplandı.

Bel Fıtığı

Yaşım *** *** ** boy 69 kgyim, spordan sonra 10 gün geçmeyen bel bölgemde hafif ağrı ve sol kalçamda hafif yanma sebebiyle çektirdiğim MR sonucum: Lomber lordoz Artmıştır. L3-4 düzeyinde dural keseye bası yapan santral disk bulgingi izlenmektedir. L5-S1 düzeyinde disk aralığında hafif daralma, diskte dejenerasyona bağlı hafif sinyal kaybı ve dural keseye bası oluşturan sol paramedian protrüzyon izlenmektedir. Doktorum küçük bir fıtığımın olduğunu ve dinlenmemle geçeceğini söyledi. Kas gevşetici ve Dolorex verdi. Egzersiz vermedi. Ağrım 1 haftadır azalmasına rağmen halen geçmedi. Çalışmamdan ötürü sadece akşamları yatak istirahati yapıyorum. Gerçekten fıtığım geçer mi , durumu nedir ve ne yapmamı önerirsiniz?

8 Mayıs 2018 14:10
Dr. Öğr. Üyesi Nuri Serdar Baş Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Nuri Serdar Baş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube