Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

vertebra mr incelenmesi

merhaba 21 yaşındayım yaklaşık 1 sene önce bel fıtığı teşhisi kondu şiddetli ağrı ve uyuşmalar sebebiyle 15 gün fizik tedavi gördüm fakat herhangi bir faydası olmadı her iki bacağımda özellikle sağ bacağımda şiddetli uyuşma karıncalanma ve yanma var ve ağrılarım tekrar arttı doktoruma başvurdum mr çekildi. Sonucunu bir kaç doktora gösterdim ama bir problem gözükmüyor dendi fakat ağrı ve uyuşma aynı şiddetle devam ediyor.İlaç olarak Laroxly 10 mg kullanıyorum yaklaşık 7 aydır ve sürekli sıcak kompresle ağrıları hafife indirmeye çalışıyorum MR sonucuyla ilgili bilgi verir misiniz ? Teşekkürler. LOMBER VERTEBRA MR TETKİKİ İnceleme tekniği : çok düzlemli - çok sekanslı Bulgular : Lomber lordoz düzleşmiştir.Lomber vertebraların yükseklikleri ve ...

21 Mart 2019 17:10
Op. Dr. Erhan Arslan Doktora Sor

Op. Dr. Erhan Arslan tarafından cevaplandı.

Bel fıtığı ameliyatı sonrası

hocam kolay gelsin. bel fıtığı ameliyatı sonrasında diskten bir parça alındığı için disk in kütlesinin azalması ve bunun sonucu olarak diskin eski görevini yerine getirememesi gibi bir durum olur mu? yani ilerleyen zamanda omurga kemiklerinde aşınma zarar görme veya öncesine göre aynı diskten daha cabuk fıtık oluşması gibi sorunlar yaşanır mı?

23 Ocak 2019 20:11
Op. Dr. Erhan Arslan Doktora Sor

Op. Dr. Erhan Arslan tarafından cevaplandı.

Bel Mr Raporu

İyi günler Hocam. Bel mr raporurmda koyu rekli olarak şunlar yazıyor: L3-4 seviyesinde dejeneratif sinyal kaybı, bulging mevcuttur. Dural kese bası altındadır. L4-5 diskinde dejeneratif sinyal kaybı, posterior çevresel protrüzyon izlenmiştir.Dural kese bası altındadır. L5-S1 seviyesinde disk yüksekliğinde azalma diskte posterior çevresel geniş tabanlı protrüzyon izlenmiştir. Kesitler dahilinde sol ovarian lojda septalı kistik lezyon izlenmiştir. Yazılanlara göre değerli yorumunuz nedir? Ayrıca bu durum belde ani kitlenme yapar mı? Vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.

18 Aralık 2018 11:07
Op. Dr. Erhan Arslan Doktora Sor

Op. Dr. Erhan Arslan tarafından cevaplandı.

epiduroskopi tedavisi hakkında bilgi.

merhaba hocam yaklaşık 4 ay önce belimde hafif ağrılar başladı zamanla sağ ayağıma (diz altı) indi şiddetli bir şekilde ağrı yapıyor. iki ay önce MR çekindim 3 adet bel fıtığı olduğu ve birinin yırtılma yaptığı tespit edildi.fizik tedavi gördüm 10 gün, fakat bir iyileşme olmadı 2012 yılında bir kez bel fıtığından ameliyat oldum.(platin yok) hocam benim asıl sorum size şu.epiduroskopi yöntemiyle operasyon yapıyormusunuz?ben bundan faydalanabilirmiyim? bunu öğrenmek istedim.şimdiden teşekkür ederim.(46 yaş 74 kg.)

31 Ekim 2018 09:34
Op. Dr. Erhan Arslan Doktora Sor

Op. Dr. Erhan Arslan tarafından cevaplandı.

Sol bacak agrisi

Hocam merhaba Annem 70 yaşında daha önce bel fıtığı ameliyatı oldu 5 sene önce fakat şimdi sol bacak çok ağrıyor kalçadan itibaren bileklere kadar..Annem aort damarı değişti yalnız. Mr çektirdik L3-4,L4-5 intervertebral disk mesafesi daralmış,L3-4 diskinde T2 ağırlıklı serilerde dejeneratif sıvı kaybı.Bilateral nöral foramenler inferiorda daralmış.L5-S1 diskinde T2 ağırlıklı serilerde sinyal kaybı. Lütfen yardımcı olurmusunuz??

18 Ocak 2018 18:35
Op. Dr. Erhan Arslan Doktora Sor

Op. Dr. Erhan Arslan tarafından cevaplandı.

Bel fitiği

Merhabalar hocam 34 yasindayim yaklasik bir senedir.2 ayda bi tutan.bel tutuklugum oluyor..sanci sag kalcamin icine vuruyor.ve hareket kisitliligi yasiyorum.Lomber lordoz normaldir..vertebra korpuslarin yuksekligi ve sinysl siddeti normaldir.L5-S1 intervertebral diskinde dejenerasyona skonder ilarak T 2 AG de belirgin sinyal kaybı mevcuttur..bu disk aralığina bakan plato yulüzeylerde düzensizlik ve tip 2 yağlı kemik iliği dejenerasyon alanları dikkati cekmistir.Yine bu düzeyde sağ nöral forameni belirgin olark daraltan,kranial doğrultuda uzanımı dikkati çeken, yaklşık 16x13x8 mm boyutlarinda ölçülen sağ foraminal - ekstraforaminal diskal ekstrüzyon görülmektedir...simdiden tesekkurlerimi sunarimm

16 Ekim 2017 22:43
Op. Dr. Erhan Arslan Doktora Sor

Op. Dr. Erhan Arslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube