Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Bebeklerde tomografi

Hocam 3 buçuk aylık bebeğimle ayaktayken yere düştüm ama onu korudum yine de yüzünde kafasının minik bı kısmında ve dizinde kızarıklık vardı yine de endişelenecek hastaneye gittim ısrarla tomografi ve röntgen istediler ve de yaptılar sonuçlar temiz geldi herhangi biseyi yoktu ama heryerde radyasyonun gelişim çağındaki bebeklerde ciddi oranda kanser geliştirdiği lösemi riskini artırdığı yazıyor nefesim kesiliyor hocam bebeğimi kendi ellerimle kanserin kucağına mi ittim şimdi ben. Onun için napabilirim var mı yapabileceğim bişi yoksa heran kanser teşhisi beklemekle mi geçecek ömrüm lütfen cevap verin bebeğime ne olacak

27 Aralık 2020 11:22
Prof. Dr. Kudret Türeyen Doktora Sor

Prof. Dr. Kudret Türeyen tarafından cevaplandı.

Beyin CA, kontrolü

İyi çalışmalar Kudret Bey, benim arkadaşım(*** *** ** de siz tarafından beyin tümörü operasyonu geçirdi, 3 gün yoğun bakımda kaldı, toplamda 2 3 kontrolden sonra bir daha kontrole gitmedi. Sizin öneriniz nedir, ikna edemiyorum kendisini. Böyle büyük bir operasyon geçiren birinin en az her sene kontrole gitmesi gerekmez mi? Bir de beyin tümörü tekrarlama olasılığı ne derece yüksek, yani tekrarlamayadabilir öyle değil mi?

28 Mart 2020 03:54
Prof. Dr. Kudret Türeyen Doktora Sor

Prof. Dr. Kudret Türeyen tarafından cevaplandı.

Metastaz tümör

Merhaba hocam. Yalovadan yazıyorum.Babam 76 yaşında küçük hücreli dışı akciğer kanseri tedavisi görüyor. Radyo terapiye ara verildikten sonra sağ kol ve bacağında his kaybı yaşadı.çekilen MR sonucunda beyinde metastaz olduğu tesbit edildi. Babam yaklaşık 7 ay öncede kalpten By Pas ameliyatı oldu. Öneriniz nedir? Babam ameliyat olabilirmi beyin ile ilgili.Teşekkürler.

27 Şubat 2020 19:27
Prof. Dr. Kudret Türeyen Doktora Sor

Prof. Dr. Kudret Türeyen tarafından cevaplandı.

Ikınma sonrası baş ağrısı

Hocam merhaba 21 yasindayim size suan hakikaten uzulerek yaziyorum cunku internetten baktim baya bi korktum benim boyle arada kabizlik problemim oluyor ve ister istemez tuvalatte ıkınma ihtiyacı duyuyorum ama sanırım bir kac kere cok kuvvetli ikindim ki ıkınınca sag şakak kisminda bir damar sistigini fark ettim ikinmayi durdurdunca yok oluyor bir de iki kere falan cok ikindigimda başımda agri olustu bugun de oldu ve suan hala ağrıyor boyle hafif bir basinc hissi ile internetten arastirdim biraz korktum anevrizma falan yaziyor hocam hic icimi rahatlacak bisey okuyamadim maalesef zaten biraz da takintili bir insanim size sormak istedim norolojik bir problemim olabilir mi :(( Allah korusun biraz bilgi verirse iz sevinirim teşekkürler..

14 Şubat 2019 21:46
Prof. Dr. Kudret Türeyen Doktora Sor

Prof. Dr. Kudret Türeyen tarafından cevaplandı.

Hacam babam 51 yaşında

Hocam babam 51 yaşında beyin tümörü olduğunu ögrendik kranial mr sonucunda şu şekil yazıyor (sağ temporoparietalde büyüğü 2cm boyutunda 3 adet ve sol frontalde yaklaşık 1cm boyutunda 1 adet postkontrast serilerde belirgin kontrast tutan, etrafında belirgin ödemin eşlik ettiği öncelikle metastaz ile uyumlu oldukları düşünülen multipl kitlesel lezyonlar dikkati çekmektedir. Lezyonların kitle etkisi ile sağ lateral ventrikül komprese olup orta hat oluşumları sola doğru itilmiştir. Hastanın öyküsü klinik bulgular ve daha önceki tetkikleri ile birlikte degerlendirilmesi yararli olucaktir. Sağ maksiller sinüslerde daha belirgin olmak üzere tüm paranazal sinüslerde mukozal kalınlaşmalar ve enflamatuar degisiklikler izlenmektedir. Empty sella mevcu...

26 Ekim 2017 21:38
Prof. Dr. Kudret Türeyen Doktora Sor

Prof. Dr. Kudret Türeyen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube