Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

beyin kanaması

Değerli Hocam, annem 10 gün önce beyin kanamasından yoğun bakıma alindi. Yoğun bakıma bilinci açık gelmişti. ilk tomografisinde küçük kanama var dediler. bir kaç gün sonra tekrar tomografisi çekildi ve Doktorların dediğine göre, kanaması geri çekilmeye başlamış. Bilinci açıktı 9'cü güne kadar. Şimdi bilinci kapalı ve solunum cihazına takılı. bu normal bir prosedür mü, yada durumu kötüleşti diye mi oldu? Bundan sonra ki süreçte neler olabilir? Düzelme şansı ne kadar ve neye bağlı?

10 Aralık 2017 13:16
Op. Dr. Candan Hundemir Doktora Sor

Op. Dr. Candan Hundemir tarafından cevaplandı.

Beyin kanaması

Öncelikle merhaba , babam 9 gün önce merdivenden düştü ve bir beyin kanaması geçirdi beynin sol tarafında oldu kanama ve ameliyat oldu şuan gözlerini açıyor elini kolunu da oynatıyor ama bilinçli bir şekilde uyanmadı. Bu nasıl bir süreç babam tam anlamıyla kendine gelecekmi?

19 Kasım 2017 10:16
Op. Dr. Candan Hundemir Doktora Sor

Op. Dr. Candan Hundemir tarafından cevaplandı.

kronik subdural hematom ve beyin sapı kanaması

Merhaba Canndan Bey, Hastamız bilinç bulanıklığıyla gittiğimiz hastanede genel durumunun kötüleşmesiyle yoğun bakıma alınmıştı. Kronik subdural hematom teşhisi kondu, kafa içi basınca bağlı olarak beyin sapında da kanamalar oluştu. Hasta yoğun bakıma alındıktan sonra kafasına dren yerleştirilerek bir ameliyata alındı.Ameliyatı iyi geçti ve hematom temizlendi fakat beyin sapı kanamaları nedeniyle doktorlar yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunu yaşarsa da ağır sekelli hasta olarak yaşayacağını söylediler. Hastamız yaklaşık 35 gündür yoğun bakımda son bir hafta içinde solunumunu kendi gerçekleştirmeye ve spontan olarak gözlerini açmaya başladı.Doktorlar göz takibi var, bizi anladığını düşünüyoruz dediler ama çok net de bilgi vermiyorlar hastay...

24 Kasım 2013 00:35
Op. Dr. Candan Hundemir Doktora Sor

Op. Dr. Candan Hundemir tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube