Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hipodens alan

Hocam merhaba. 11 Aylık kızım mama sandalyesinden düştü ve hastanede BT çekildi.Çıkan raporda düşmeye bağlı birşey olmadığı fakat "Korpus Kallozum sağ posterolateralinde 5.2 x 7.8 mm boyutlarında hipodens alan (kist ?) izlenmektedir.Takip ve elektif şartlarda incelenmesi önerilir" yazmakta. Öncelikle tehlikeli bir durum mudur, ne denmek istenildiği konusunda yardımcı olabilirseniz memnun olurum Saygılarımla.

30 Aralık 2013 21:09
Op. Dr. Ayhan Kara Doktora Sor

Op. Dr. Ayhan Kara tarafından cevaplandı.

düşme

hocam merhaba 5 aralık saat 14.00 civarında 3 buçuk aylık oğlumu emzirirken en fazla 50-60 cm yukseklikten sağ alnına (başına) samsung s2 (120 gr) ağırlığında telefon düştü. 1 dk ağladı demir kaşık dokundurduk şişme veya morarma olmadı çocuk doktoru bıngıldak kısmından ultrasyon çektirdi birşey çıkmadı.Kusma veya bilinçsiz uyursa geri getirin dedi. Kusma hiç olmadı. Uyuduğunda ara ara uyandırma çalıştığımda tepki veriyordu. yalnız ben süre uyutmadığım ve banyo yaptırdığım için yoruldu sanırım 2-3 defa uyurken zor uyandırdım. bu sabahta beyin cerrahına götürdük. doktor bizim içimiz rahat etsin diye tomografi çektirelim dedi zararlı olduğunuda anlattı. bizde çektirip çektirememekte kararsız kaldık.4 gün oldu oğlum normal görünüyor. Benim soru...

9 Aralık 2013 10:33
Op. Dr. Ayhan Kara Doktora Sor

Op. Dr. Ayhan Kara tarafından cevaplandı.

Acil bir konu lütfen yardımcı olun

Yaklaşık 5 gün evvel sol kafamın sol kulak dahil büyükbaş hayvan ayağıyla hafif darbe ve sıyırma ile bir darbe aldım tabi iyice korktum elim ayağım boşaldı sonra devlet hastanesi aciline gidip durumu izah edip Dr röntgende istedi yapılan tetkik temiz çıktı doktor biraz agrı olur korkma dedi mide bulantısı vs.olmadı sonra kbb uzmanıda kontrol temiz çıktı fakat kulaktan boyun başa yayılan zaman zaman ağrıyor ve panik oldugum için acaba birşeymi var diye endişe ediyorum konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

30 Ekim 2013 21:13
Op. Dr. Ayhan Kara Doktora Sor

Op. Dr. Ayhan Kara tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube