Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Prolaktin Yüksekliği

Hocam merhabalar kolaylıklar diliyorum. Geçtiğimiz günlerde sivilce ve saç dökülmesi sorunları ile dermatoloğa gittim. ve hormon testi yaptırdım. Prolaktin değeri 36 çıktı. Bunun anlık yükselebildiğini öğrendim yaptığım internet araştırmalarından. Sanıyorum stres bile etkili olabiliyormuş. Bende kan vermekten çekindiğim için bunun sebep olabileceğini düşündüm ancak sizce bu değer çok yüksek bir değer midir? Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.

26 Şubat 2021 14:33
Op. Dr. Kerem Bıkmaz Doktora Sor

Op. Dr. Kerem Bıkmaz tarafından cevaplandı.

hipofiz adenomu pineal kist

Merhabalar hocam. Ben 19 yaşındayım, 2 sen önce dayanılmaz baş ağrıları ile doktara gitmiştim ve bir beyin MR'I çektirdim. Hipofiz bezimde 7x7mm boyutunda adenom tespit edildi. Hormon tahlilleri yapıldı. Dostinex ilaç kullandım. Altı ay kadar önce tekrar MR çektirdiğimde hipofiz adenomunun boyutu 9x8mm olarak tespit edildi. Dostinex ilaca devam ettim. 3 gün önce doktorum MR'I tekrarlamak istedi. Beyin ve hipofiz MR'I çektirdim. Sonuç: Hipofiz adenomunun boyutu 9x8x8mm ve Pineal bezde 5mm boyutunda kist tespit edildi. Daha önce pineal bezle ilgili bir problem olmamıştı. Sizce pineal bezdeki bu kist zararlımıdır, ne yapmam gerekir? Hipofiz adenomuyla ilgili düşünceniz nedir? Teşekkür ederim şimdiden.

4 Şubat 2021 22:46
Op. Dr. Kerem Bıkmaz Doktora Sor

Op. Dr. Kerem Bıkmaz tarafından cevaplandı.

diş-baş ağrısı ve makroadenom

Merhaba Hocam.Uzun yıllardır migren hastasıydım ya da öyle sanıyordum ve sürekli baş ağrılarım vardı. Ancak 20-25 gün önce gece özellikle uykumdan uyandıran ya da sabah erken saatlerde başlayan şiddetli diş- şakak ve sol üst çenemde ağrılar yaşamaya başladım.Bu ağrılar her gün oluyordu ve nörolojiye gittim beyin Mr çekildi sonra hipofiz mr .Tanı ; hipofizde makroadenom 7*11*14 mm. Optik bası yok görme alan normal prolaktin 60. ilaç tedavisine başladım. Emin olmak için KBB ye gittim sinüzitim var mı diye. diş-baş ağrısına sebep olacak bir sinüzit yok denildi. İki ayrı Diş hekimine gittim iltihap, dolgu problemi vs yok denildi film çekilerek ve testler yapılarak.Aynı dönemde sol göz kapağımın altında bir şişkinlik çıktı .Göz doktoruna gittim ...

26 Ocak 2020 01:13
Op. Dr. Kerem Bıkmaz Doktora Sor

Op. Dr. Kerem Bıkmaz tarafından cevaplandı.

hipofiz mr sonucu ?

merhabalar. hipofiz mr sonucumda ; hipofiz glandı sağ yarımında tanımlanan silik sınırlı ve hipofiz glandı ile karşılastırıldığında daha düşük yoğunlukta kontrast tutumu gösteren odak güncel incelemede dinamik serilerde izointens görünümdedir. ( regresyon ) ? yazmakta yardımcı olurmusunuz?

10 Ağustos 2017 10:19
Op. Dr. Kerem Bıkmaz Doktora Sor

Op. Dr. Kerem Bıkmaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube