Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Mikroadenom

Uzun süre prolaktinin yüksek çıkması sonucu mr çekildim. 3 mm çapında mikroadenom görüldü. 6 aydır haftada 2 kere yarım doz dostinex kullanıyorum. Bu süreçte belirgin şekilde kilo almaya başladım, yemek yememi kontrol edemiyorum. Gereğinden fazla harcama yapıyorum, arada beynim uyuşuyormuş gibi oluyor ve kollarım, bacaklarım da hep karıncalanma hissediyorum. İlacın yan etkisi mi bunlar? Yoksa başka bir problem mi vardır öğrenmek istiyorum.

5 Şubat 2021 03:56
Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak tarafından cevaplandı.

Hipofiz mr inceleme

Sayın Çıtak, mr raporundaki; Hipofiz gland parankimi pre-kontras incelemede, homojen sinyal yoğunluğu sergilemektedir. Dinamik incelemede hipofiz parankimi homojen kontrast fikse etmistir. Cümleleri nasıl bir anlam tasimaktadir. Daha öncesinde bakan dr.acikcasi pek bir sey soylemedi.Sadece,ameliyatlik bir durum yok dendi.Büyüme hormonu kan değeri de normaldi.Endokronolojiye görünüyordu. Burada genel olarak, hasta hikayesini bilmeden tabi ki bir değerlendirme yapmanızi bekleyemem, şu anda sağlık olarak hastaneye gidemyck durumda oldugum icin, soruyorum.

21 Ağustos 2017 12:08
Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak tarafından cevaplandı.

mikroadenom cinsel isteksizlik yapar mı

Hocam merhaba 27 erkek bir hastayım yaşındayım cinsel isteksizlik şikayeti ile doktora başvurdum yapılan hormon testlerinde total testosteron alt sınırın biraz üzerinde prolaktin sınırın üzerinde max 15.2 bende 19 olarak çıktı doktorum mr istedi mr sonucunda 5mm mikroadenom tespit edildi dostinex ilaç tedavisi başlandı hocam benim öğrenmek istediğim bu durum cinsel isteksilik yaratırmı ilaç tedavisi ile ne kadar zamanda normale döne teşekkürler.

3 Temmuz 2017 08:09
Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube