Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Avm rahatsızlığımın mr sonucu

İsmim gökhan aydemir 1.5 yıl önce iş yerinde bayılma sonucu beynimin sol tarafında avm rahatsızlığım olduğunu öğrendim gamma knife tedavisi gördüm mr sonucumda avm ye rastlanmadığı yazıyor raporda sonucu değerlendirirseniz sevinirim yazan yazı şu şekilde sol parietalde sekel subkortikal ensefalomalizik gliotik sinyal değişiklikleri ve fokal parankimal atrofi görülmektedir.

18 Temmuz 2020 12:20
Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak tarafından cevaplandı.

Gamma Knife Şikayetlerimizi Geçirir Mi?

Hocam öncelikle çalışmalarınizda kolayliklar, babam 10 yil önce tani konmus akustik nörinoma hastasi. Sagda internal akustik kanalda boyutlari 4.3x5. 5x8.7mm (ApxKkxTr) schwannom ile uyumlu lezyon aldığımız son mr sonucu bu şekilde. Her gün olan ve şiddetlenen baş dönmesi bulantı şikayeti mevcut özellikle sabahlari oluyor. Kullandığımız ilaçlar nootropil ve dramamine. Kbb doktorlari ile de görüşme sagladik vertigoya baglamadilar. En son gazi uni hastanesi gamma knife onerdi. Sizin oneriniz var midir? Gamma knife daha kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir mi?

7 Nisan 2018 22:21
Prof. Dr. Mehmet Daneyemez Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Daneyemez tarafından cevaplandı.

gamma knife bilgi lütfen

Sayın hocam. baş dönmesi ve kulak çınlaması şikayetleriyle başvurduğum kbb uzmanı vertigo teşhisi koydu ve ilaç tedavisi uygulandı. Bir süre sonra şikayetlerim yine başladı yine ilaç tedavisinin yanında mr tavsiye edildi ve mr sonucunda ... " sol internal akustik kanal lateralinde 7mm çapında oval formda diffüz kontrast etkileşimi gösteren nodüler izlenmiştir. lezyon akustik nörinom ile uyumludur..." yazmakta kbb dr u beyin cerrahi doktorunun da göremesi gerektiğini söyledi. internetten araştırırken gamma knife ı buldum. benim için uygun mudur? bilgi almak istedim. teşekkür ederim saygılar.

27 Kasım 2016 00:32
Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak tarafından cevaplandı.

sol köşe tümörü

merhaba hocam. yaklaşık 2 ay önce sol köşe tümörü tespit edildi. size sorum şu olacaktı gamma knife deneyim mi yoksa ameliyat mı olayım. tümörün boyutu 33x24 mm. sağ kulağımda işitme azalması var. bunun dışında bir şikayetim yok.

7 Mayıs 2016 12:00
Prof. Dr. Mehmet Daneyemez Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Daneyemez tarafından cevaplandı.

gama knife sonrasi bas agrisi

Merhaba hocam 1.5 yil once annem kose tumorunden ameliyat oldu ameliyattan 9 ay sonrasi cektigimiz mr da tumorun buyudugu goruldu. Bunun uzerine gama knife tedavisi oldu. O tedavinin uzerine 6 ay gecti son 3 haftadir tumorun oldugu yerde ve bazende alninda simsek cakar gibi siddetli agrilar hissetmeye basladi. Bazen bulanti ve kusmasida oluyo. Acaba tumor yeniden buyumus olabilirmi yoksa gama knife in sonradan olan yan etkileri olabilirmi. Saygilar

26 Ocak 2016 21:01
Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu Doktora Sor

Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube