Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

kocasından şiddet gören çalışanımızın durumu

Hocam merhaba. Ofisimizde çay-temizlik işlerine bakan ablamız, sürekli kocası tarafından tehdit ediliyor, şiddete maruz kalıyor. Adam ruh hastası gibi sürekli kavga halinde. Ablamız bugün kocasının 90'lı yıllara ait (Askerlik esnasında GATA'dan verilmiş) sağlık raporlarını getirdi gizlice. Raporlardan 1990 tarihli olanda "Anormal EEG. Dağınık ve daha çok arka alanlarda yavaş dalga gruplarda ve jeneralize paroksistam aktivite tarzında serebral kortikal fonksiyon bozukluğu mevcuttur denmiş ve konvulzif sendrom tanısı konulmuş. Bu nedenle de askerliğe elverişli değildir raporu verilmiş. Kocası 2001'de tekrar muayeneye gitmiş, Bu kez de "Bu eeg orta hat yapılardan kaynaklanan hafif derecede aktif paroksismal bir anomalinin varlığını göstermişti...

14 Şubat 2014 11:41
Prof. Dr. Mehmet Daneyemez Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Daneyemez tarafından cevaplandı.

beyindeki elektriklenme

ben elepsi hastasıyım hap kullanıyorum devamlı ve beynimde çok elektriklenme oluyor ne yapmam lazım?

30 Ocak 2014 23:43
Prof. Dr. Mehmet Daneyemez Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Daneyemez tarafından cevaplandı.

acep kalp mi tedavi ister.

doktor bey.. beyin de pıhtı 6 yıl önce. ondan sonra ataklar nöbetler sürekli devam. kalp de de kireçlenme varmış kolestrol yüksek....yaş.. 37.. bu ataklara nöroloji kesinlikle çözüm bulamadı..hareket tarzım ne olmamalı...beyinde sol temporal flu bölge diyorlar.. uzuv kaybım yok şükür. amma bu ayakta geçiriyorum nöbetleri ve unutkanlık çokca..

15 Ocak 2014 23:56
Prof. Dr. Mehmet Daneyemez Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Daneyemez tarafından cevaplandı.

epilepsimi?

selam.Men Azerbaycanliyam.Benim arkadasima epilepsiya diaqnozu koymushdular iranda.gece yatdiqi zaman sudurqalar olurdu(qic olmalar) epilepsiya xarakterli.Aqiz kapanir,dilin tuturlar .en cok sonbahar ve baharda olur.(yalniz yatdiqi zaman)ayildiqinda hic bir shey hatirlamir.Bakuda ise Kranial MRT muayinesi gosterdiki netice Bilateral mastoidit ashkar edilir.Her iki maksillar sinusda selikli qisha qalinlashmalari ve saq maksillar sinusda 36 mm olculu retansion kist ashkar edilir.Bu ne demek?Bu hastalikla ilgili hansi doktor mualice etmeli?sizinmi profil bu?Doktor bu sebebden geceler uykuda epilepsik tutmalar ola bilirmi?cunki elektroensefalografiya muayinesi gostermishki fokaz diffuz ve epileptiform desarj askar edilmedi.

10 Ekim 2013 18:27
Prof. Dr. Mehmet Daneyemez Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Daneyemez tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube