Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

DEPAKİN VE ÇOCUK SAHİBİ OLMA

Merhabalar Güven Hocam. Ben myoklonik epilepsi hastasıyım. Günde bir defa Depakin Chrono BT 500 Mg kullanıyorum. Kullandığım ilaç spermlerime zarar verip, ileride çocuk sahibi olmamı engeller mi? Depakin'in sperm sayısında azalmaya neden olacağına dair yazılar var. Aydınlatırsanız sevinirim. İyi günler hocam...

29 Mayıs 2021 17:22
Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak tarafından cevaplandı.

Lütfen Yardımcı Olur musunuz?

Hocam Günaydınnn Öncelikle umarım rahatsızlık vermiyorumdur....Hocam 10 yaşında bi oğlum var..Doğuştan Kafa Yapısı Biraz Büyüktü..Hidrosefali teşhisi koydular...2 tane de küçük araknoid kirst var..Zararsız Olduğunu Söylediler...Her Yıl Krenial MR ve EEG çektiriyorum...Epilepsi Başlangıcıda var..Kepraa İlaç Kullanıyor... HOCAM ÇOCUĞUM BU YAŞA KADAR BAZEN SAYILARI SAYDIRIYORUZ NET OLMASADA SÖYLÜYOR...ONLAR HARİÇ KONUŞMUYOR...NEDEN KONUŞMAMIŞ OLABİLİR...veya İLERİDE KONUŞABİLİR Mİ Bu Ne Zamana Kadar Devam Edecek Böyle...Çok Üzülüyoruz... Omurga Kemiğinin üzerinde de bi morartı var..Hocam Ayaklarının ucuna Basarak yürüyor ve de 10 yaşında olmasına rağmen altı bezleniyor...Otizm Belirtileri de Var...Saygılarımla İyi Çalışmalar Dilerim.

11 Nisan 2021 10:11
Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak tarafından cevaplandı.

Epilepsi ve Kısırlık

Hocam merhabalar, ben myoklonik epilepsi hastasıyım. Şuan da ilaç tedavisi (convulex 500 mg) görüyorum. Günde bir defa ilaç kullanıyorum. Birkaç yerde okuduğuma göre epilepsi ilaçları kısırlığa neden oluyormuş. Bu doğruysa etkisi kalıcı mıdır? Yoksa ilaç kesildikten sonra düzeliyor mu? Bu zamana kadar epilepsi hastalarında bu vakayla hiç karşılaşıldı mı? Erkek epilepsi hastaları olarak biz çocuk sahibi olabilir miyiz? (sodyum valproat kullanıyorum)

7 Haziran 2019 00:04
Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Güven Çıtak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube