Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Boyun fıtığı ameliyatı sonrası sivrileşmeler

Hocam merhaba. 2 hafta önce fıtık ameliyatı geçirdim. Geçen Cuma günü kontrolde çekilen röntgen sonucumda yazan: *** C5-C6 ve C6-C7 disk aralığında operasyon materyali mevcuttur. C5,C6,C7 vertebra korpus end plato anterior köşelerinde sivrileşmeler mevcuttur. *** Ameliyat sonrası ve halen devam eden boynumu çevirdikçe ortaya çıkan ağrılarım var. Benim merak ettiğim bu ağrılarım sivrileşmelere bağlı bir ağrı mıdır, yoksa operasyona bağlı bir ağrı mıdır ? Bu sivrileşmeler kendiliğinden geçiyor mu, yoksa bir tedavi gerektirir mi ? Teşekkür ederim.

30 Mayıs 2021 20:13
Op. Dr. Tahsin Saygı Doktora Sor

Op. Dr. Tahsin Saygı tarafından cevaplandı.

Noduler hemanjiomato odak

Yaklasik bir yildir sirtimda aniden olusan yanma hissi bcak saplanmasi tarzi agri ve koluma vuran uyusma nedeniyle gttgm doktorda 3 adet boyun fitigim oldugu soylendi ve ilac tedavisi uygulandi fakat agrilarmda hc bir hafifleme olmadiCekilen emar sonucumda t2 vertebra korpus anteriorda t1 t2 hiperintens 4 mm capli noduler hemanjiomato odak izlenmistir yazisi bulunmaktadir yasadigim siknti bu rahatsizlktan kaynaklimidir ciddi bir sorun mudur

8 Şubat 2021 12:29
Op. Dr. Tahsin Saygı Doktora Sor

Op. Dr. Tahsin Saygı tarafından cevaplandı.

Servikal vertebral kolona yönelik mrg incelemesi

C3-4 düzeyinde diffüz anüler taşma. Anterior subaraknoid mesafeye indentasyon C4-5 düzeyinde diffüz anüler taşma. Anterior subaraknoid mesafeye indentasyon. Sol nöral foramende hafif daralma C5-6 düzeyinde minimal diffüz anüler taşma C6-7 düzeyinde minümak diffüz anüler taşma. Anterior subaraknoid mesafeye hafif indentasyon. Mr sonucu boyun fıtığının mı göstergesi? Şimdiden teşekkür ederim.

25 Ocak 2021 14:09
Op. Dr. Tahsin Saygı Doktora Sor

Op. Dr. Tahsin Saygı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube