Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

EMG ve mr sonucu hk.

Hocam merhaba 1 aydır geçmeyen kol uyuşması kol ve boyun ağrısı şikayetiyle nöroloji uzmanına muayene olmaya gittim EMG ve mr istemi yaptı acaba önemli bir durum varmı çünkü iş yoğunluğum var ileri tarihli muayene randevuna gitmem gerekirmi sONUÇ: Sayın Meslektaşım, Hastanizın yapılan Servikal Spinal MR Incelemesinde: (But Kodu: *** *** ** Uygulanan Sekanslar: Sagital planda SE T1, FSE T2, Aksiyal planda GRE ağırlikli sekanslar alınmıştır. Incelemede: Servikal lordoz normaldir. Servikal vertebra korpus yükseklikleri ve kortikomedüller sinyal intensite dağilimları doğal izlenmektedir. ** Vertebral kolonda posterior kifotik açılanma izlenmektedir. Anterior subaraknoid mesafe daralmiştır. ** C3-4 santral-sağ parasantral protrüzyon, sağ lateral...

9 Kasım 2021 12:49
Op. Dr. Ali Genç Doktora Sor

Op. Dr. Ali Genç tarafından cevaplandı.

boyun fıtığı

hocam c6 ve c7 de boyun fıtığm patlamış. sol kolumu hissetmiyorum. 10 gündür uyu nedir bilmiyorum. sol elimin parmakları da sürekli uyuşuk, ameliyat dediler çok riskli mi? k.maraştan yazıyorum. ya da burdan tavsiye ettiğiniz bir meslektaşınız var mı? zor durumdayım lütfen.

19 Şubat 2019 04:28
Op. Dr. Ali Genç Doktora Sor

Op. Dr. Ali Genç tarafından cevaplandı.

mr sonuç yorumlama

hocam merhabalar 33 yaşındayım sol kol ve göğüs bölgemde ağrılar mevcuttu dedemin ve babamın baypass lı olmasında dolayı kalpten şüphelendim ve tüm tetkiklerimi yaptırdım hiçbir olumsuz durum çıkmadı. bende boyunla alakalı olabilir düşüncesi ile mr çektirdim sonucunu yorumlarsanız çok sevinirim. MR sonuç: servikal lordoz düzleşmiştir. c5-c6 düzeyinde sol parasantral disk protrüzyonu ve spinal kord sol anteriorunda belirgin bası izlenmektedir.yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1 Aralık 2017 17:59
Op. Dr. Ali Genç Doktora Sor

Op. Dr. Ali Genç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube