Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

beyin mr sonucumuz

Merhabalar. Mr sonucunu yorumlayabilir misiniz? Derin planda sol lateral ventrikül frontal horn ve kaudat nükleus başı komşuluğunda birkaç kesitte devamlılık gösteren şüpheli fokal küçük bir kontrastlanma alanı dikkat çekmiştir.IV kontrast madde verilimi sonrasında oksipital bölgede parasagittal sağ paramedian orta hat yerleşimli yaklaşık 10x3 mm boyutlarında kontrast tutan ekstraaksiyal nödüler görünüm izlenmektedir.

27 Ekim 2016 00:53
Op. Dr. Özkan Özger Doktora Sor

Op. Dr. Özkan Özger tarafından cevaplandı.

Beyin omurilik sıvısı

hocam 22 Haziran 2016 da köşe tümörü ameliyatı oldum . şuan ameliyata baglı yuz felcim var . bunun için ilaç tedavisine başlamalı mıyım ? Birde Kafatasım geri koyulmadı . Yaram tamamen iyileşti ama alt tarafında şişlik var doktorum beyin sıvım olduğunu zamanla kendi ineceğini söyledi . Bu şişlik için ne yapmam gerekir bana bi zararı olur mu ?

30 Ağustos 2016 21:23
Op. Dr. Özkan Özger Doktora Sor

Op. Dr. Özkan Özger tarafından cevaplandı.

Menenjiyom

Hocam mrb, İskenderun'dan hastanızım, Annemin kemiğini'de kaynatmıştınız.Gece yatarken Sol tarafta bel ağrısı nedeniyle tesadüfen Beyin Mr Çekildim, Beyin Mr Tetkikinde; Sol pontoserbellar köşe sisternasında 22x15x12 mm boyutlarında,hafif diffüzyon kısıtlaması gösteren,homojen kontraslanma gösteren kitlesel lezyon dikkati çekmiş olup öncelikle menenjiyom ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir. Doktorum Gamma Knife yöntemiyle tedavi edilebilir olduğunu ifade etti .Bazı hekimler bu yöntemi uygularsam işitme kaybı olabileceğini söylediler , Sizce ne yapmalıyım bu tümör iyi huylumu kötümü nasıl bilecekler. Ayrıca Gama Knife ve Gama Knife Perfexion modelleri aynımı hangi hastaneyi tercih etmeliyim .teşekkürler,,

4 Nisan 2016 07:03
Op. Dr. Özkan Özger Doktora Sor

Op. Dr. Özkan Özger tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube