Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

Mr goruntuleri

LOMBER VERTEBRAL MR İNCELEME T1 ve T2 ağırlıklı sagittal ve T2 ağırlıklı aksiyel incelemelerde; Lomber vertebralarda açıklığı sağa bakan skolyoz mevcuttur. Vertebra korpus yükseklikleri normaldir. L4 inferior end plate'inde Modic tip 1 sinyal değişiklikleri mevcut olup bunun dışında kemik yapıların sinyalleri doğaldır. L3-4 diskinde dejeneratif yükseklik ve sinyal kaybı ile santral annüler fissürün eşlik ettiği, dural keseyi minimal basılayan sağ subartiküler protrüzyon dikkati çekmiştir. Nöral foramenler açıktır. L4-5 diskinde dejeneratif yükseklik ve sinyal kaybı izlenmiştir. Ayrıca bu diskte kombine santral ekstrüzyon ve sağ foraminal protrüzyon kaydedilmiştir. Dural kese basılı, sol lateral reses obliteredir. Orta hatta spinal kanal AP ...

23 Haziran 2021 01:29
Op. Dr. Osman Arıca Doktora Sor

Op. Dr. Osman Arıca tarafından cevaplandı.

Girişime sekonder olduğu düşünülen sinyal değişikliği

İyi günler hocam, annem 1 sene önce bel fıtığından dolayı ameliyat oldu fakat uzun süre oturamama, ayakta kalamama ve ağrılar şikayetiyle tekrar mr çekildi sonucu şu şekilde; Lomber lordoz korunmuştur. Vertebra korpus yükseklikleri normaldir. L4-5 ve L5-S1 düzeylerinde disk mesafeleri daralmıştır. End platolarda minimal yağlı kemik iliği alanları izlenmiştir. Faset eklemlerde dejeneratif hipertrofiler mevcuttur. L1-2, L2-3 düzeylerinde disk patolojisi saptanmamıştır. L3-4 düzeyinde periferik disk kabarıklığı izlenmiştir. L4-5 düzeyinde sol lamina defektifdir. Bu düzeyde periferik disk kabarıklığı mevcut olup her iki lateral reses daralmıştır. L5-S1 düzeyinde sol lamina posterior komşuluğunda girişime sekonder olduğu düşünülen sinyal değişik...

19 Nisan 2021 15:57
Op. Dr. Osman Arıca Doktora Sor

Op. Dr. Osman Arıca tarafından cevaplandı.

Lomber mr sonucum

Hocam doktorla görustuk bize ödem olusmus ödem sinire basi yaptigini söyledi epidural yöntemiyle belimden ve kalcamdan igne yapti fakat agrim tam olarak gecmedi ne yapabilirim?

9 Ekim 2020 20:54
Op. Dr. Osman Arıca Doktora Sor

Op. Dr. Osman Arıca tarafından cevaplandı.

Herniasyon

SONUÇ: Lomber lordozda düzleşme. L5-S1 intervertebral diskinde dejenerasyon. L5-S1 intervertebral diskinde diffüz bulging zemininde gelişmiş ve dural keseye orta hattan bası yapan santral tipte geniş tabanlı disk herniasyonu. Hocam fıtığın durumu ciddi dedi doktorum ameliyat olmak zorunda mıyım ?

22 Temmuz 2020 08:58
Op. Dr. Osman Arıca Doktora Sor

Op. Dr. Osman Arıca tarafından cevaplandı.

Bel sırt ayak karıncalaşması

Skolyoz ile ilgili Öncelikle Cevap veren hocam veya hocalarımdan Allah razı olsun.Sizin gibi hekimlere Allah kuvvet versin.Mesleğiniz çok zor ve bir o kadarda kutsal. Bizler Allah ın izni ile sizin elinizden şifa bekliyoruz. SONUÇ : Lomber lordoz hafif düzleşmiştir . Lomber vertebralarda S tarzında hafif skolyoz izlendi. L4-5 düzeyinde diskte santral hafif bulging zemininde gelişmiş sol lateral hafif bulging özlendi. L5-S1 düzeyinde diskte santral-sol paramedian bulging izlendi. Ayağımda karıncalaşma ve kuvvet kaybı var.Kalça bölgemde çok olmamakla beraber batma hissi var.Sırtımda arka kısımda yanma şeklinde ağrım var.İşim gemi sektöründe makineci olduğum için son zamanlarda işimden dolayı sırtımda muazzam bir ağrı var.

20 Şubat 2019 19:47
Op. Dr. Osman Arıca Doktora Sor

Op. Dr. Osman Arıca tarafından cevaplandı.

L5S1 bel fıtığı

Mr raporum aşağıdaki gibidir, yorumlayabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler. L5S1 düzeyinde sol yarıda karşılıklı end platolarıda dejeneratif miks tip kemik iliği sinyal değişiklikleri mevcut olup, disk dejenerasyonu, bulging ile birlikte sol posterolateral alandan köken olarak kaudale migrasyon gösteren, fragmante görğnümde ağır disk herniasyonu kaydedilmiş olup, solda daha belirgin olmak üzere her iki lateral reseste darlık, sol S1 sinir köküne belirgin bası sağ S1 sinir köküne indentasyon izlenmektedir. ayrıca solda daha belirgin olmak üzere her iki nöral foramen girişinde inferiordan kısmi darlık.

18 Mart 2018 12:57
Op. Dr. Osman Arıca Doktora Sor

Op. Dr. Osman Arıca tarafından cevaplandı.

Bel MR Sonucu Yorumlama

Merhabalar, 1987 doğumluyum, 2004 yılından bu yana bel fıtığı hastasıyım. Zaman zaman tutulmalarım mevcut ağrı kesici-kas gevşetici iğneler artık fayda etmiyor. Fizik tedavi iyi geliyor fakat belli bir dönem sonra tekrar ağrılarım- tutulmaların oluyor. Tutulmalı dönemlerimden bazılarında birkaç gün süreli sağ bacağımda güçsüzleşme ve karıncalanma hissi oluyor. *** *** ** tarihinde son MR sonucum; - L5 vertebra süperior endplatoda tip II endplato dezenerasyon ve Schmorl nodül impresyonu - L3-4 intervertebral diskinde anüler yırtıkla birlikte santral protrüzyon, anterior epidural yağlı planlarda daralma ve dural keseye santralde kısmen bası - L4-5 intervertebral diskinde sağ paramedian, inferiora doğru hafif migrasyon göstererek sağ lateral r...

28 Eylül 2017 13:21
Op. Dr. Osman Arıca Doktora Sor

Op. Dr. Osman Arıca tarafından cevaplandı.

bel fıtığı

hocam iyi günler. ben 2009 yılında siirt askeri hastanede bel fıtığından ameliyat olmuştum. farklı bir bölgede 4 ay önce bel fıtığı çıktı 2 ay önce ameliyat olmak için gittiğim hastanede mr çektik ve bel fıtığı kaybolduğu gözüktü.hocam şuan çok şiddetli ayak ağrılarım oluştu ve mr çektik. mr da askerde ameliayt olduğum yerden bel fıtığı çıkmış :( epidural enjeksiyon yaptırsam nasıl olur hocam bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

1 Temmuz 2014 10:08
Op. Dr. Osman Arıca Doktora Sor

Op. Dr. Osman Arıca tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube