Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Ameliyat konusunda kararsızım

Yaşım 24 2.5 senedir belimde L4-L5 omurları arasında sinirime bası yapan bir fıtığım var. 1 sene önce ödem yaptığı için oraya steroid enjekte edip ödemi giderdiler. Fakat fıtık olduğu gibi duruyor ve aynı zamanda belimde S şeklinde hafif bir eğrilme oldu. Belimin üst tarafında sağa alt tarafında da sola olacak şekilde. Doktorum hareketler vermişti ve bunları ömrümün sonuna kadar yapmak zorunda olduğumu söyledi. Bende 2-3 ay yaptım daha sonrada devam edemedim. Acaba ameliyat olsam bir çözüm olabilir mi. Belimdeki o eğrilik yüzünden ameliyat da biraz fazla risk taşıyormuş sanırım görüşleriniz benim için çok önemli.

17 Temmuz 2017 23:25
Prof. Dr. Başar Atalay Doktora Sor

Prof. Dr. Başar Atalay tarafından cevaplandı.

Bel fitigi

Selam. Ismim Mais 45 yasim var. Bu MRT cevaplarim lutfen yardimci olun. Boyun lordozu düzleşerek. Feqere cisimlerinin yükseklik ve sinyal yoğunluğu normaldir. Disk mesafeleri normal genişliktedir. Disklerin sinyal yoğunluğu T2 rejimlerde dejenerasyona bağlı azalmıştır. C3-4 diskte anterior subaraxnoid alanı sıkan 3 mm ölçüde geniş tabanlı sağ paramedian fıtık izlenir. Omurga beyninin boyun bölümünün şekli ve sinyal intnsivliyi doğaldır. Muayene alanında spinal kanalın çapı norm içine. Feqerearası delikler açıktır. Paravertebral kaslarına ait patoloji görülmedi

19 Mart 2017 13:35
Prof. Dr. Başar Atalay Doktora Sor

Prof. Dr. Başar Atalay tarafından cevaplandı.

Lomber diskopati

Lomber lordoz hafif düzlesmis L5 S1 intervertebral disklerde hidrasyon kaybı mevcuttur L5 S1 İV disk aralığı hafif daralmış olup L5 S1 disk düzeyinde sol parasantral yerleşimli disk protrüzyon mevcut olup bu seviyede AF yırtığı izlenmiş tir Yaşım 25 bunu yorumlar mısınız tedavi için ne önerirsiniz teşekkür ederim

13 Şubat 2017 17:15
Prof. Dr. Başar Atalay Doktora Sor

Prof. Dr. Başar Atalay tarafından cevaplandı.

Bel Ağrısı

-Sagittal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T1 ağırlıklı, -Sagittal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı, -Aksiyal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı kesitler alınmıştıkr. Lomber fizyolojik lordoz izlenmektedir. L1-L2 düzeyinde sag subforminal sig herniasyon, tekal keseye fokal indentedir. L4-L5 diskinde minimal diffüz bulging mevcuttur. L5-S1 diskinde minimal diffüz bulging izlendi. MR Raporunda bunlar yazıyor. Bu bilgilere dayanarak nelere söyleyebilirsiniz?

29 Kasım 2016 11:32
Prof. Dr. Başar Atalay Doktora Sor

Prof. Dr. Başar Atalay tarafından cevaplandı.

eşim bel mr sonucu

Eşimin mr sonucu :lomber lordozda düzleşme.L4-5 ve L5-S1 intervertebral disklerinde dejenerasyon ve disklere komşu vertebra korpus endplate lerinde dejenratif sinyal degişiklikleri L4-5 intervertebral diskinde diffüz bulging zemininde gelişmiş hafif kaudale migrasyon göstren dural kese ve sol L5 spinal köke bası yapan sol paramedian ekstrüde disk herniasyonu.L5-S1intervertebral diskinde diffüz bulging zeminde gelismiş kaudale migrasyon gösteren dural kese ve sol S1 spinal köke bası yapan sol paramedian ekstrüde disk herniasyonu faset eklemlerde hipertrofikdejeneratif değişiklikler.

8 Kasım 2016 21:33
Prof. Dr. Başar Atalay Doktora Sor

Prof. Dr. Başar Atalay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube