Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

M-R SONUCU-

Hocam MR 'ımda "L3 - S1 Düzeylerinde diffüz bulging mevcuttur. Dural kese ve bilateral nöral foramenler basılıdır." Yazıyor. Ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim.

30 Nisan 2018 10:10
Op. Dr. Murat Çobanoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Murat Çobanoğlu tarafından cevaplandı.

Lomber MR inceleme

Merhabalar; Lomber MR sonucum hakkında bilgi alamadım doktorumdan. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim. Radyoloji Raporu Lomber MR inceleme -Vertebraların korpus yükseklikleri normaldir. -Lomber lordozda düzleşme mevcuttur. -Tüm düzeylerde diskopati izlenmiştir. -Vertebraların korpus sinyallerinde azalma izlenmiştir(hematolojik yönden araştırılması önerilir). -L3-L4 sağ parasantral bası oluşturmayan ince disk protrüzyonu izlenmiştir. -L4-L5 sol ağırlıklı santral geniş yüzeyli kraniale hafif migrate ekstrude disk hernisi ve sol köke bası, spinal kanalda daralma mevcuttur. Konus medullaris normal düzeyde sonlanmakta olup kauda liflerine ait patolojik sinyal mevcut değildir. Psoas adeleleri doğal olup, paravertebral alanlarda patolojik ...

18 Mart 2018 22:24
Op. Dr. Murat Çobanoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Murat Çobanoğlu tarafından cevaplandı.

Bel fıtığı

Merhaba, MR sonucum ; C 5-6 diskinde dejenerasyon, posterior bulging, eşiik eden kemik hipertrofiler izlenmekte olup, dural kese basısı, ventral subaraknoid mesafede kapanma, lateral reses ve intervertebral foramende darlık bulunmaktadır. C 6-7 diskinde dejenerasyon, posterior sağ lateral protrüzyon, eşililk eden unkal hipertrofi ile beraber dural kese basısı, sağ lateral reses, sağ intervertebral foramende daralma ve sağ ventral sinire temas izlenmekte. Bu sonuca göre yüzmek faydalı olur mu, yoksa daha öneli bir sorunla mı karşı karşıyayım. Şimdiden teşekkür eder iyi ve sağlıklı çalışmalar dilerim, saygılar .

9 Mart 2018 12:27
Op. Dr. Murat Çobanoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Murat Çobanoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube