Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bel fıtığı kanal daralması

Annem belfitigindan 2 bucuk ay once ameliyat oldu kontrol icin emar cektirdik emar sonucunda; L2 L3 duzeyinde diffüz bulging izlenmiştir. L3 L4 düzeyinde geniş tabanli dış protruzyonu izlenmekte olup nöral foramenler kaudalden daralmistir. L4 L5 düzeyinde sağ parasantral yerlesimde disk protrüzyonu-granulasyon dokusu ayrımı net yapılamayan tekal keseye hafif bası yapanT2A sekanslarda hafif hiperintens görünüm izlenmektedir L5 S1 düzeyinde Sağ parasantral yerleşimde tekal keseye sağdan hafif bası yapanlar granülasyon dokusu lehine görünüm izlendi L4 ve L5 düzeyinde Sağ laminada ve posteriorda yumuşak dokularda operasyonel değişiklikler ve IVKM sonrası hafif heterojen düzensiz kontrastlanmalar izlenmektedir(Postop)

1 Mayıs 2019 19:31
Doç. Dr. Atilla Yılmaz Doktora Sor

Doç. Dr. Atilla Yılmaz tarafından cevaplandı.

anuler bulging

27 yaşında bayan hemsireyim belimde bacağıma vuran bir agri oluştu emar sonucumda l4 l5 anuler bulging ve dural keseye basi mevcut fizik tedavi egzersiz ve ilaç tedavisine başlandı başka neler yapabilirim

13 Mart 2019 14:45
Doç. Dr. Atilla Yılmaz Doktora Sor

Doç. Dr. Atilla Yılmaz tarafından cevaplandı.

Çaresizlik

Hocam merhaba, ben 10 yıldır bel fıtığı hastasıyım. Şu an 2 diye ileri seviyede 3 fıtığım var. 6 aydır sol ayağımda uyuşma başladı, 15 dk dan fazla ayakta duramıyorum. Kullandığım ilaçlar fayda vermedi fizik tedavi de aldım ama pek etkisi olmadı.32 yaşındayım ve ameliyat beni çok korkutuyor.

23 Ekim 2016 21:43
Doç. Dr. Atilla Yılmaz Doktora Sor

Doç. Dr. Atilla Yılmaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube