Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Lomber MR incelemesi

Merhaba Sayın Hocam, Radyoloji raporumun sonuçları aşagıdaki gibidir ameliyat haricinde uygulayabileceğim ilaç veya fizik tedavi konusundaki tavsiye ve bilgilendirmelerinizi rica ederim. Lomber lordoz normaldir. Vertebra korpus yükseklikleri, konfigürasyonları, dizilimleri doğaldır. L2-3 diskinde posterior bulging mevcuttur. L3-4 diskinde intesite kaybı, sol ağırlıklı posterior protrüzyon, dural saka bası izlenmiştir. L4-5 diskinde intesite kaybı, sol paramedian protrüzyon, dural saka bası izlenmiştir. Diğer seviyelerde intervertebral disk posterior kesiminde spinal kanal yönünde dural keseye ve nöral elamanlara bası oluşturabilecek anlamlı taşma saptanmadı. Spinal kord normal seviyede sonlanmıştır. Faset eklemler ve paravertebral kaslar do...

11 Şubat 2014 10:50
Op. Dr. Nazmi Özkan Doktora Sor

Op. Dr. Nazmi Özkan tarafından cevaplandı.

sırt omirilik

Merhaba. Yaklaşık 5 senedir bel fıtığım var yaşım 28. İlk tutulduğumda belde kıkırdak erimesi denildi. Sonra bu bel fıtığına geçti . Geçen aylarda tekrarladı ve 3 hafta topal gezdim. Mr çekildim onuda yanlış çekmişler. İlaç kullandım Eşim her gece ovaladı Ama şu ara asıl ağrı sırtta omirilik kemiğinin tam ortasında bir nokta varki dokunulduğunde bile nefesim kesiliyor ağrıdan. H.içi işim gereği doktara gidemiyorum. Ufakta olsa bi yorumda bulunursanız ve hangi branşta doktora gitceğimi söylerseniz sevirim. Şimdiden kolay gelsin.

7 Şubat 2014 09:22
Op. Dr. Nazmi Özkan Doktora Sor

Op. Dr. Nazmi Özkan tarafından cevaplandı.

L3 * 4

Merhabalar hocam Ultrason sonucum L3 S1 Lomber lordoz düzleşmiştir L3-4 düzeyinde posterior santral minimal bulging izlenmektedir. L4-5 düzeyinde dural saka bası yaparak foramianayı ve resesi oblitere eden sag posterolater disk protrüzyonu görülmektedir. sol foramina ise faset hipertrofisi nedeniyle dardır. Hocam sonucum budur . Baya kotu mu Ameliyat zorunlumudur?

5 Ocak 2014 16:40
Op. Dr. Nazmi Özkan Doktora Sor

Op. Dr. Nazmi Özkan tarafından cevaplandı.

AMELİYAT SONRASI BEL TUTUKLULUĞU

Hocam ben bel fıtığından L4-5 disklerden 20 gün arayla 2 defa ameliyat oldum. 2. ameliyat sonucunda (sağ taraf) sağ ayağımda güç kaybı oldu.şu an ayaktayken uyuşmalar olsada normala döndü aradan 1 yıl geçti ancak belimde tutulmalar başladı eskiden yatakta uzun süre yatınca belimde ağrı oluşurdu şimdi ise belim tamamen tutuk durumda herhangi bir ağırlık kaldıramıyorum bu arada ayaklarımda sinir ağrısı yok (Ameliyat sonrası ve devamı 4-5 kilo aldım) belimde kayma olabilirmi ne yapmam gerekir selamlar

3 Ocak 2014 01:28
Op. Dr. Nazmi Özkan Doktora Sor

Op. Dr. Nazmi Özkan tarafından cevaplandı.

sağ ayağımda ağrı ve uyuşmalar oluyor bel fıtığı başlangıcı olabilirmi ?

merhabalar sağ ayağımda ağrı ve uyuşmalar oluyor MR sonuçlarımda L4-L5 intervertebral diskinde diffuz bulging izlenmiştir. Sol nöral foramen inferiordan minimal daralmıştır. L5-S1 intervertebral disk sinyal intensitesi dejenerasyona sekonder azalmıştır. Diskte diffuz bulging izlenmiştir. bu ifadelerin ne anlama geliyor yardımcı olabilirmisiniz.

27 Aralık 2013 15:00
Op. Dr. Nazmi Özkan Doktora Sor

Op. Dr. Nazmi Özkan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube