Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bel Fıtığı

Daha önce ameliyat olmuştu eşim sol taraftan şimdi ise sağ tarafta bel fıtığı var diyor doktorlar. Şener Bey Randevu alacaz numaranızı gönderin.

17 Eylül 2015 20:26
Op. Dr. Levent Şener Doktora Sor

Op. Dr. Levent Şener tarafından cevaplandı.

EMG RAPORU

EMG RAPORU İNCELENEN SİNİR DİS.LAT MESAFE AMPLİTÜD NCV R/D/Sural (latmal-bilek) 2.9 msn 14 cm 12 uV 48 m/sn R/M/Peroneal (eks.dig.) 4.1 msn 38 cm 0.5-0.3 mV 46 m/sn R/M/Tibial (abd. Hal.) 4.3 msn 40 cm *** *** ** mV 41 m/sn SONUÇ : Sağ alt ekstremitede yapılan iletim çalışmaları normal sınırlardadır. İğne EMG'de hafif derecede kronik L5 ve S1 radikülopati bulguları mevcuttur. Hocam merhaba, 3 ay önce L5'den bel fıtığı ameliyatı oldum. Sağ bacağımda ve sağ ayağımda güç ve his kaybı oldu. Yürürken topallıyarak yürüyorum. Yukarıdaki Emg raporumu yorumlabilirmisiniz? Ameliyatımı yapan doktor Apikobal vitamin ilacı verdi. Daha başka bir şey yapılabilir mi? İlginiz ve alakanız için şükranlarımı sunarım.

24 Mart 2014 21:42
Op. Dr. Levent Şener Doktora Sor

Op. Dr. Levent Şener tarafından cevaplandı.

Bacaktaki his kaybı nasıl geçer?

Hocam merhaba, Bir ay önce L-5 den ameliyat oldum. Sağ bacağımda ve ayağımda his kaybı olduğu için şu anda yürürken topallıyorum. Bu his kaybı zamanla geçer mi? His kaybının yüzde olarak derecesi ölçülebilir mi? Ameliyatı eden doktor geçmeyebilir dedi. Başka bir doktor 6 ila bir yıl içinde geçer dedi. Geçmesi için ne yapabilirim? İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim. Saygılarımla,

16 Şubat 2014 19:01
Op. Dr. Levent Şener Doktora Sor

Op. Dr. Levent Şener tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube