Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

beyin ve sinir cerrahisi MR hk.

selamlar; mr sonucum hakkında bılgı verme sansınız varmıdır İnceleme tekniği: çok düzlemli, çok sekanslı Bulgular: Lomber vertebralarda sağa aks rotasyonu izlenmektedir L3-L4, L4-L5, L5-S1 intervertebral disklerde dejenerasyona bağlı T2 A görüntülerde sinyal kaybı mevcuttur. Konus medullaris normal lokalizasyon ve sinyal intensitesindedir. L1-L2 düzeyinde disk ve bilateral nöral foramenler normal genişliktedir. Dural keseye ve sinir köklerine bası saptanmadı. L2-L3 düzeyinde disk ve bilateral nöral foramenler normal genişliktedir. Dural keseye ve sinir köklerine bası saptanmadı. L3-L4 düzeyinde diffüz bulginge ilaveten posterosantral yerleşimli disk protrüzyonu mevcut olup dural keseye bası izlenmektedir Sinir köklerine bası saptanmadı. L4-...

5 Şubat 2019 18:55
Op. Dr. Erhan Arslan Doktora Sor

Op. Dr. Erhan Arslan tarafından cevaplandı.

BEL SOL KISIMDA HİS

Hocam iyi akşamlar. Mr yazılı sonucumda lomber lordoz minimal duzlesmistir. L5-S1 diskinde posterior santral annüler taşma mevcuttur. L4-5 diskinde diffüz annüler minimal taşma mevcuttur. L3-4 diskinde bilateral santrolateral minimal annüler taşma mevcuttur. vertebra korpus yükseklikleri ve kemik iliği sinyal özellikleri normaldir. listezis saptanmamıştır. distal kord , konus lokalizasyonu, kauda-ekuina ve filum terminale normaldir. ne var belimde acaba ? askerdeyken siirt devlet hastanesine gittim mr görüntüledi bisey yok dedi . kağıt bu sekilde ?

11 Ocak 2019 22:42
Op. Dr. Erhan Arslan Doktora Sor

Op. Dr. Erhan Arslan tarafından cevaplandı.

BEL MR TETKİKİ

Merhaba hocam.Belimde tek taraflı bıçak batması gibi bi ağrı şikayeti ile mr çektirdim. MR sonucum; Lumbosakral vertebra mr tetkiki: İnceleme tekniği: T1 ağırlıklı SE sagital, T2 ağırlıklı SE sagital ve aksial. Bulgular: Fizyolojik lomber lordozda düzleşme izlemektedir. Disk intensiteleri T2 imajlarda dejenerasyona bağlı azalmıştır. Lomber vertebra korpus yükseklikleri, disk mesafeleri, vertebra korpus sinyal yoğunlukları doğaldır. Konus medullaris normal lıkalizasyondadır(L1 düzeyi) L1-2 düzeyinde disk ve nöral foramenler doğaldır. Disk herniasyonu saptanmamıştır. Anterior ve her iki santrolateral epidural yağ planları normaldir. Sinir köklerine belirgin bazı saptanmamıştır. L2-3 düzeyinde disk ve nöral foramenler doğaldır. Disk herniasyon...

22 Kasım 2018 19:00
Op. Dr. Erhan Arslan Doktora Sor

Op. Dr. Erhan Arslan tarafından cevaplandı.

mr sonucum

Doktor Bey; merdivenden düştüm merdivenin köşesi belime denk geldi ve orası uzun suredir şiş düz yatamam çünkü belim kitleniyor gibi sanki takılıyor birinin yardımı olmadan kalkamiyorum ve takiliginde çok acı çekiyorum doktorum emar istedi sonuç; INCELEME TEKNİĞİ; Cok duzlemli çok sekansli KLİNİK BILGI; LDH? KİTLE + TM? BULGULAR; ön tanı lomber kitle olduğu belirtilen olguda hastanın eski filmleri raporları istenmiştir elde edilememiştir lomber Spinal kanal içerisinde IVKM sonrası patolojik kontrast tutulumu saptanmadi hastanin gerekli görülürse tekrar değerlendirilmesi uygundur S3 vertebra korpusunda fokal yağlı kemik iliği replasmani ilé uyumlu sinyal degisikliği izlenmektedir.

18 Ocak 2018 14:23
Op. Dr. Erhan Arslan Doktora Sor

Op. Dr. Erhan Arslan tarafından cevaplandı.

Nihat rodoplu. belimde ağrı

verttebre lomber emar çektirdim. sağ kalça tarafımda ağrı var. emar ve sonucunu size nasıl gönderebilirim. yorum yapabilirmisiniz.

15 Ocak 2018 21:41
Op. Dr. Erhan Arslan Doktora Sor

Op. Dr. Erhan Arslan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube