Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bas ağrısı atakları, Trigeminal Nevralji, Fibromiyalji???

Merhaba. Teyzem 6 senedir yüzünün sağ tarafında olan ensesinden sağ yüz, yanak çene ve boğazına vuran çok şiddetli ataklar halinde baş ağrısı krizleri geçiriyor. Kimse net bir tanı koyamadı. Trigeminal nevralji, fibromiyalji OLABİLİR dendi. İlaçlar dan hiçbir fayda görmüyoruz. Cymbalta 60 mg kullandık tegretol vs. Bunlara ek olarak günde 2 defa dikloron muscoril iğne oluyoruz ama iğne yapacak yerimiz kalmadı bezelerden dolayı ilaç dahi gitmiyor... Yani o kadar zor ayakta durabiliyor ki. İş hayatı yok ağrılar işi bırakın nefes almasına dahi izin vermiyor. Artık dayanacak gücü kalmadi. Bunlara ek olarak 4 defa burun ameliyatı geçirdi ilk ameliyatı deviasyondu sonrasında burnu olduğundan daha kötü bir hal aldı ve 4 ameliyattan sonra düzelme ol...

19 Aralık 2017 00:10
Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Gömleksiz Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Gömleksiz tarafından cevaplandı.

Mr beyin sonuclari

SELAMLAR HOCAM ..RİCA ETSEM BEYİN SONUCLARIMI YORUMLARMISINIZ..TEŞEKKÜRLER.. Mr Beyin BEYİN MR İNCELEMESİ :. BULGULAR Her iki maksiller sinüste milimetrik polipoid mukozal kalınlaşmalar izlenmiştir. 3. ve lateral ventrikül geniş görünümdedir. 4. ventrikül normaldir. Klinik ve laboratuar ile birlikte değerlendirilmesi gereklilik halinde BODyönelik beyin MR inceleme önerilir. Periventriküler alanlarda sıvama tarzında hiperintens olası subepandimal sızmaya ait T2A-FLAIR sekansta hiperintensite, eşlik eden çapı 5 mm?yi aşmayan asimetrik yerleşimli, sentrum semiovale, korona radiata ve periventriküler alanlarda T2A-FLAIR sekansta hiperintens gliotik odaklar izlenmiştir. Ayırıcı tanıda demyelinizan hastalıklar düşünülmelidir.

7 Kasım 2017 16:25
Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Gömleksiz Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Gömleksiz tarafından cevaplandı.

hipofiz bezi

merhabalar.annem 46 yasında migren hastası.cekılen hipofiz emarında şöyle ibareler bulunmakta : hipofiz bezinde volüm kaybı izlendi.kontratsız kesitlerde hipofiz bezinden farklı intensitede lezyon ayırt edilmemektedir.stalk orta hattadır.kesitler dahilindeki parseller oluşumlar doğaldır.kontrastlı dinamik kesitlerde hipofiz bezi homojen boyanmaktadır.mikroadenom bulgusu izlenmedi.sellada hafif genişleme mevcuttur.Bize hipofiz bezinde küçülme oldugu söylendi ve herhangi bi ilaç yazılmadı.bu durumda ilaç kullanmamız gerekmezmi.ayrıca segmentasyonu 60 dk da 66 çıkmıştır.bu neyin göstergesi olabilir.cevaplarınız için simdiden tesekkurler.

24 Ekim 2017 12:25
Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Gömleksiz Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Gömleksiz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube