Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

tomografi sonucu

merhaba kayınvalidemin tomografi sonucunda şunlar yazıyor .cevabınız için teşekkürler beyin sapı ve serebellum doğal görünümdedir. ventriküler sistem orta hatta normal genişliktedir.sol tarafta lentifom nukliesta milimetrik boyutta lakuner enfakt alanı iel uyumlu olarak değerlendrilen hipodens alan izlenmiştir . sol tarafta irontoparietal bölgede hemisferik kortikal sulkus ve fissürlerde minimal derinleşme ve belirginleşme izlenmiştir. sisternler normal görünümdedir.

18 Ocak 2018 13:14
Prof. Dr. Serhat Erbayraktar Doktora Sor

Prof. Dr. Serhat Erbayraktar tarafından cevaplandı.

Merhaba Hocam, sürekli olarak yüz ve baş bölgemde ağrı var ve yüzüm uyuşuyor

Merhaba Hocam, sürekli olarak yüz ve baş bölgemde ağrı var ve yüzüm uyuşuyor. Başımın sağ tarafı ve yine yüzümde elmacık kemiğim, kulağım ve gözümde ağıran yerler arasında. Bununla birlikte yüzümün tamamı uyuşuyor. Nedeni ne olabilir?

17 Nisan 2016 16:39
Prof. Dr. Serhat Erbayraktar Doktora Sor

Prof. Dr. Serhat Erbayraktar tarafından cevaplandı.

mr sonucu

Aksiyal planda T1 SE, T2 TSE, FLAIR, Sagital planda T1 SE, Koronal planda T2 (TSE) sekanslar alınmıştır. Kranioservikal bileşke lokalizasyonuda serebellar tonsiller basion - opisition hattını yaklaşık 7 mm katetmektedir. Görünüm tonsiller ektopi ile uyumludur. Her iki serebellar hemisfer, pons ve medulla oblongata homojen sinyal intensitesinde izlenmiştir. IV. ventrikül normal konum ve boyutlardadır. Bazal sisternalar tabiidir. Her iki internal akustik kanal genişliği ve 7-8. sinir kompleksi normal olarak değerlendirilmiştir. Supratentoryel düzeyde; serebral gri ve beyaz cevherin sinyal intensitesi normal olarak değerlendirilmiştir. Orta hatta kavum septum pellisidum anatomik varyasyonu izlenmiştir. Bazal ganglionlar ve talamuslar normaldir...

10 Eylül 2014 19:12
Prof. Dr. Serhat Erbayraktar Doktora Sor

Prof. Dr. Serhat Erbayraktar tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube