Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Beyinde ektazik görünüm ve fetal pca nedir

Merhabalar eşim 31 yaşında. Baş ağrısı şikayeti ve ağrıdan önce gelen, eğilince oluşan 4-5 gün süren basınç şikayetleri ile nörolojiye gittik. Boyun damar ultrasonu çekildi birşey çıkmadı. Mr ve mr anjiyo çekildi 8mm şüpheli anevrizmatik görünüm çıktı. Yanlışlık olabilir diyip fakülteye sevk ettiler. Ordada ilaçlı olarak çekilen BT ANJİYO sonucu şu şekilde. Her iki internal karotis arter, anterior serebral arter, orta serebral arter ve poligonal vasküler yapılar tabii görünümde olup pataloji-anevrizma saptanmadı. Sol Fetal PCA varyasyonu izlenmektedir. Anterior komünikan arter - sağ anterior serebral arter A1 segmenti birleşkesinde 1.5mm çapta ilk planda infundibuler ektazi ile uyumlu olabilecek hafif ektazik görünüm izlenmekte olup bu zemi...

23 Temmuz 2022 15:03
Prof. Dr. Olcay Eser Doktora Sor

Prof. Dr. Olcay Eser tarafından cevaplandı.

Beyinde kitle

Hocam emar sonucunu yorumlarmısınız tehlikeli bişeymi. Zor bir yerde dedi doktor ne yapmamız lazım. Hastanın Temporomandibuler Eklem MR İncelemesinde, Eminensia, glenoid fossa yapıları intakt olarak değerlendirilmiştir. Disk normal konumdadır. Konturları ve sinyali normal görünümdedir. Ağız açık pozisyonlarda disk eklem hareketiyle uyumlu olarak hareket etmektedir. Eklem hareketi normal görünümdedir. Solda pontoserebellar köşede nazofarenks posterior lateraline doğru uzanım gösteren yaklaşık 35x45mm boyutta tüm sekanslarda hiperintens kitle lezyonu izlenmiştir. Olgunun kontrastlı inceleme ve diffüzyon MRG ile ayrıca tetkiki önerilir. Lipomatöz lezyon?

25 Haziran 2020 01:03
Prof. Dr. Olcay Eser Doktora Sor

Prof. Dr. Olcay Eser tarafından cevaplandı.

Çaresiz adam

Hocam mrb. Benim belirli aralıklarla yavas yavas baslayıp hızlanan bir bas donmesı sorunum var basım donerkende sag kulağımda zırıltı sesi geliyo beyin ve sinir doktoru haricinde hepsine muayene oldum emar cektırdım bısey cıkmadı ne yapmalıyım sıze de muayene olmak istiyorum yasım 36 benim İcin yapabileceğiniz bısey varmı.

6 Mart 2020 13:51
Prof. Dr. Olcay Eser Doktora Sor

Prof. Dr. Olcay Eser tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube