Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

baş dönmesi ve boyun ağrısı

Merhaba Hocam; Şiddetli baş dönmesi ve veboyun ağrısı ile doktora gittim tomografi istedi ve tomografi sonucu aşağıda bilgilerinize sundum .Doktora gitme zamanın çok uzun olacağında size danışmak istedi. Şİmdiden teşekkür ederi. HASTANIN KONTRASTSIZ KRANİAL MULTİDEDEKTÖR BT İNCELEMESİNDE; İnceleme 5 mm kalınlıkta kesitler alınarak yapılmıştır. Posterior fossa yapıların değerlendirilmesinde; serebellar hemisferler, 4. ventrikül ve beyin sapı oluşumları tabiidir. Bazal sisternler simetrik ve normal genişliktedir. Supratentorial alanların değerlendirilmesinde; 3. ve lateral ventriküller normal genişliktedir. Bilateral talamuslar, bazal ganglionlar, sentrum semiovale, kapsüla eksterna ve interna normal yoğunlukta izlenmiştir. Kesitler dahilinde...

8 Ocak 2014 16:53
Prof. Dr. Hakan Sabuncuoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Sabuncuoğlu tarafından cevaplandı.

beyin küçülmesi

Hocam merhaba.70 yaşındaki anneannemi baş dönmesi rahatsızlıgı sebebinden doktora götürdük. emar çekildi. beyinde küçülme olduğu, yaşlılıktan olduğu , önemli olmadığı söylendi. ben internetten baktım beyinde küçülme bunamaya, unutkanlığa sebep oluyormuş. doğru mudur? anneannemi ne bekliyor? tedavi edilmeli mi ve nasıl edilmelidir?

26 Ekim 2013 00:05
Prof. Dr. Hakan Sabuncuoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Sabuncuoğlu tarafından cevaplandı.

7 yıl önce beyin ameliyatı oldu daha önce bi şey yoktu ama 2 hafta önce cekilen filmde bunlar cıktı

Merhaba hocam annemin filmini çektirdik ve şunlar yazıyor. Sağ frontal bölgede milimetrik kronik iskemik hiperintens odak izlenen hastada verteks düzeyinde sol parasagital yerleşimli yaklaşık 3 cm boyunda postop kistik kavitasyon ve bunun cevresınde kortikal alanda sekel gliozis-ensefalomalazi odakları dikkat çekmiştir.

15 Ekim 2013 01:21
Prof. Dr. Hakan Sabuncuoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Sabuncuoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube