Beyin ve Sinir Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Rapor Değerlendirme

Merhaba Radyolojik Bulgular RADYOLOJİK BULGULAR: Posterior fossadan geçen kesitlerde serebellar hemisferler, beyin sapı oluşumları, 4. ventrikül ve bazal sistemler olağan görünümdedir. Supratentorial bölgeden geçen kesitlerde serebral hemisferlerin gri-beyaz cevher ayrımları, periventriküler ve subkortikal beyaz cehver alanları, orta hatta ventriküler sistem ve bazal ganglionlar normal olarak izlenmektedir. Sol ICA kavernöz parça kaynaklı olduğu düşünülen kalsifiye anevrizma ile uyumlu lezyon görünümü izlenmektedir. klinik gereklilik halinde beyin BT anjio ile değerlendirme önerilir. Tetkike dahil kemik yapılar normaldir. Sonucunu nasıl yorumlamak gerekir. Teşekkür ederim.

15 Ekim 2021 16:59
Op. Dr. Ömer Sökmen Doktora Sor

Op. Dr. Ömer Sökmen tarafından cevaplandı.

İskemik-Gliotik odak ve Venöz Anjiom

Merhaba geçen hafta annemde bilinç kaybı ve baş ağrısı nedeniyle nöroloji uzmanıyla görüştük.Mr istendi.Mr sonucuna göre; -Bilateral frontoparietal subkortikal akmaddede mikroanjiopatik iskemik-gliotik milimetri odaklar vardır. -Kontrastlı tetkikte sağ serebral hemisferde inferior frontal girustan frontal horn içerisine uzanım gösteren venöz anjiom ile uyumlu kıvrımlı lineer yapıda maksimum 2mm genişliğe ulaşan kontrastlanma saptandı. Annem tansiyon hastası,bu MR sonucuna göre müdahale gerekir mi?

14 Eylül 2021 18:27
Op. Dr. Ömer Sökmen Doktora Sor

Op. Dr. Ömer Sökmen tarafından cevaplandı.

beyin anevrizması

Babam yaklaşık 1 ay önce beyin kanaması geçirip okmeydanı hastanesinde yattı.doktorlar beyninde saatli bomba var dediler her an patlayabilir dediler ve 5 gün önce gece uykuda patladı hemen 112 yi arayıp ambulans çağırdık.7 saatlik ameliyat oldu ancak şu an komada..... Doktorlar beyin damarlarında küçük bir kan dolaşımı var diyorlar. komadan kalkma şansı varmı ihtimal nedir bir bilgi verebilirmisiniz lütfen.

4 Haziran 2016 18:25
Op. Dr. Ömer Sökmen Doktora Sor

Op. Dr. Ömer Sökmen tarafından cevaplandı.

avm nidusu

merhaba hocam babam da avm nidusu var.gamma knife 4mm üzerindeki hastalara uygulanmaz mı onu merak ediyorum teşekkür ederim

3 Aralık 2015 16:56
Op. Dr. Ömer Sökmen Doktora Sor

Op. Dr. Ömer Sökmen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube