Anestezi ve Reanimasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

genital bölgemde kullandığım

hocam öncelikle iyi günler epilasyon sırasında genital bölgemde canım cok yanıyor bunun için ilk başlarda bir sürü krem kullandım ama uyuşma olmadı önerebileceğiniz uyuşturucu spray varmıdır?

30 Temmuz 2015 15:50
Doç. Dr. Sevgi Kesici Doktora Sor

Doç. Dr. Sevgi Kesici tarafından cevaplandı.

Epilepsi ameliyat

Sayın Hocam, ben tüp mide ameliyatı olmayı düşünüyorum. Fakat 6 yıl önce geçirdiğim nöbetler yüzünden epilepsi ilacı ve çiğneme tableti lamictal 200ml kullanıyorum. Bu ilaç sayesinde hiçbir sıkıntım yok. Bir ara 2 gün bıraktım nöbet geçirdim. O yüzden bırakamam. Anestezi olarak bunu bırakmamam da sıkıntı olur mu ? Yoksa ameliyat öncesi mutlaka bırakmam mı gerekir ?

14 Ekim 2014 10:52
Doç. Dr. Sevgi Kesici Doktora Sor

Doç. Dr. Sevgi Kesici tarafından cevaplandı.

Kafa Travmasında Spinal Anestezi

Merhaba doktor hanım, Ben 34 haftalık gebeyim,doğuma kısa bir süre kaldı ve açıkçası ben kendimi normal doğum için hazır hissetmiyorum. Sorum şöyle:ben 11 sene önce beyin travması geçirdim ve oldukça ağır bir kaza idi,çok şükür şimdi iyiyim.Spinal veya epidural anestezi almamda bir sakınca var mı?Ayrıca hamileliğimde kesildi ancak normal zamanda şiddetli migren ağrılarım oluyor.Spinal anestezi sonrası bu migreni tetikleyici durumlar ortaya çıkabilir mi?Şimdiden çok teşekkür ederim,başarılarınızın devamını dilerim...

4 Ekim 2013 09:41
Doç. Dr. Sevgi Kesici Doktora Sor

Doç. Dr. Sevgi Kesici tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube