Androloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sperm hareketliliği durumj

Merhabalar esımin sperm sayısı ile ilgili soru sormak istiyorum (sperm konsantrasyonu 38) (total sperm sayısı 190) ( motifli te %65) (progressif motilite PR %18 ) (nonprogressif motifli te NP %47) (immotilite IM %34) (TPMS x milyon 34.20) degerler buşekilde yorumlayabilirmisiniz?

20 Ocak 2018 01:50
Dr. Selçuk Sarıkaya Doktora Sor

Dr. Selçuk Sarıkaya tarafından cevaplandı.

Spermlerin Dışarda Kalması

Ben penisime temas ettikten sonra elime hafif sperm bulaşmış olabilir elimi yıkadım mı bilmiyorum aradan 5 saat sonra sevgilimin cinsel organına dokundum. Hava 35 dereceydi, elimle bişeyler yemiştim. Öyle bariz bi ıslaklık yoktu elimde kuruydu. Sevgilim hamile olabilir mi?

11 Ağustos 2017 14:53
Dr. Selçuk Sarıkaya Doktora Sor

Dr. Selçuk Sarıkaya tarafından cevaplandı.

spermiogram testi

öncelikle merhaba. 60 milyon toplam sperm ve ileri hareket clas a %8,5 çıktı. fakat en az %32 olmalı dedi doktor. tüp bebek önerdi. ben geçen sene azospermliydim. sebebi de yüksek kullandığım sustanondu. vücut geliştirme ve yağ yakmak için. şimdi bir yılda 60 milyona yükseldiği halde clas a yetersiz diyorlar. tamoxifene başladım. prengy kullanmamı tavsiye etti badyci arkadaşlar. prengy tamoxifen ve klomen kullan dediler. doktor ilaç önermedi. eşinle yaşınız var direk tüp bebek yapın zaman kaybı dedi. ne yapmamı önerirsiniz. arginin bcaa ve protein tozu kullanmaya başladım bir haftadır.

6 Ocak 2017 19:21
Dr. Selçuk Sarıkaya Doktora Sor

Dr. Selçuk Sarıkaya tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube