Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

antibiyotik

hocam benim ön dişimde apse oldu ve yandaki tükürük bezlerim şişti. doktor bana ornisid fort 500mg ve Croxilex BID 650mg ilacını verdi. ikisi çok ağır gelir mi yoksa kullanmalı mıyım?

18 Mayıs 2016 22:24
Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı tarafından cevaplandı.

Dişlerimdeki sorun ne olabilir?

Sevgili doktor bey merhabalar öncelikle. Size İzmirden yazıyorum. Ben 20 yaşındayım. Ama çocuk yaşta diş bakımıma özen göstermedim. Bunun sonucunda 17 yaşındayken ağzıma 15 adet dolgu yapıldı. Bunlardan bir kısmı ara çürüktü. Diş hekimim bana mutlaka bir şekilde diş ipi kullanmamı söylüyor. Yoğun yaşam şartları vs. derken ben yine uzun bir süre dişlerimi fırçalamadım. Ve sonucunda şimdi en arka dişimde, en arkanın iki önünde ve aynı şekilde çenemdeki en arka dişimde ve onun önündeki dişte ağrı var. Çenemin en arkasındaki dişin içi siyah görünüyor. Diğer ağıran yerlerde noktalar var beyaz beyaz. Tatlı yediğimde bazen ağrı yapıyor ve bu ağrı dayanılmaz oluyor. Ama bazen de tatlı yerken zerre ağrı yapmıyor. Ağrılarım çeneme ve elmacık kemikler...

27 Şubat 2016 19:30
Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı tarafından cevaplandı.

Diş apsesi

Merhaba. Yaklaşık 3 gündür 20lik disimde ağrı var. Hafif ama cignememe izin vermeyen bi ağrı. Ağrı kesiciye bile gerek duymuyorum hafif sislik ve arada zonklamada var acaba apse olabilirmi ve antibiyotik kullanmalı miyim yoksa kendiliğinden gecermi. Birde yaklaşık 6 ay önce yine bi apse için klamoks 1000mg kullanmıştım tekrar kullansam etkisinde bi sorun olurmu yoksa başka bi antibiyotikmi daha faydalı olur.

9 Ocak 2016 16:53
Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı Doktora Sor

Uzm. Dr. Dt. Serdar Kırıcı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube