Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

yirmilik diş çekimi

İyi çalışmalar hocam. 3 gün önce yirmilik dişlerimi altlı üstlü çektirdim alt dişimin çekimi zor oldu diş kırıldı ve doktorum onu bulmak için çok uğraştı ve parçayı aldı parça kalmadı dedi benim üçüncü gün oldu ağrı devam ediyor ama çekim yerinde değil çekim yerinin yanındaki dişlerde özellikle dolgulu olan dişlerimde ve çekilen alt dişimden acı bir sıvı bir tat geliyor antibiyotik ve gargaramı sürekli yapıyorum Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

8 Ağustos 2015 09:58
Dr. Dt. Onur Uzun Doktora Sor

Dr. Dt. Onur Uzun tarafından cevaplandı.

Çenem çok acıyor

Merhaba. İsmim ayça. 27 yaşındayım. 2 tane azı dişim çekildi alt sağ ce sol taraftan. Sol alt taraftan gömülü 20 li dişimde çekilmişti. Toplada 26 dilim var. Şimdi 3 tane daha gömülü dişim var. İki sağ üst ve alt tarafta. Diğeri sol üstte. Çenem çok küçük dar oyüzden çıkmayorlar. Fakat doktorlar sinirlere denk geldiği için felç geçirirsin tehlikeli olabilir dediler. Artık çenemi açmakta zorlanıyorum, çok az açabiliyorum ağzımı. Ekmek bile yerken canım acıyor. Ne yapmalıyım.Gece dişlerimi sıkıp sıkmadığımı bilmiyorum ama arada bir ağrı hisseyorum. Biraz sert bişey yerken çene kemiğim kulağımı delicekmiş gibi oluyo çok acıyor. Ne yapmalıyım. Başka ne yöntemi var acaba. Ağızlık verdi doktor gece takmak için işe yaraması. Şimdiden teşekkür eder...

10 Ocak 2015 19:02
Dr. Dt. Onur Uzun Doktora Sor

Dr. Dt. Onur Uzun tarafından cevaplandı.

20'lik diş çekimi sırasında arter yırtılması

Sayın Uzun, 5 gün önce özel bir diş hekimliğinde yarı gömülü sol alt 20 lik dişimi çektirirken 1 saatten sonra dişin üst tarafı kırıldı kökleri kaldı kökleri çıkarılmaya uğraşılırken arterim kesildi ve yoğun bir fışkırarak kanamam başladı ardından Üniversite Hastanesine götürüldüm vardığımız zaman kanamam çok azalmıştı sadece kesilmiş diş etim dikildi antibiyotik ve ağrı kesici verildi.3 gün sonra dikişlerimi alındı bundan sonrası için sizden bilgi rica ediyorum

20 Mayıs 2014 13:31
Dr. Dt. Onur Uzun Doktora Sor

Dr. Dt. Onur Uzun tarafından cevaplandı.

çene eklemi

hocam merhaba.3-4 ay önce alt çenemden ameliyat oldum ortodontik tedavi gereği.ameliyat sonrası çenelerim birbirine uzun bir süre bağlı kaldığı için çene eklemimde sorun var gibi.ağzım açılalı yaklaşık 6 hafta oldu halen tam olarak çiğneme veya diğer fonksiyonları yapamıyorum.mesela hocam ellerimle kulaklarımı tıkayıp ağzımı kapattığım zaman bi tarafta çok oynama oluyor tıkırtı sesi geliyor diğer tarafta az bir hareketlenme oluyor.bunun haricinde yemek yerken ağrı veya ağız açmada bir sorun kısıtlılık yok .bu bir sorunmudur yoksa ameliyat sonrası dişlerimin yeni halinden dolayı mı bu şekilde bi tarafta daha çok oynama oluyor.geçici bir sorunmudur hocam ?

7 Nisan 2014 16:43
Dr. Dt. Onur Uzun Doktora Sor

Dr. Dt. Onur Uzun tarafından cevaplandı.

Dildeki uyuşmaz

Merhabalar Onur Bey. Ben bugün sol alt yirmilik dişimi çektirdim. Benimki gömülü değildi. Ancak apse oluşumu vardı. Buna rağmen 10-15 dakika içinde az kanamalı bir şekilde çekimimi yaptırdım. Çenemdeki ve dudağımdaki uyuşma geçti fakat dilimdeki uyuşmada hiçbir iyileşme belirtisi yok. İnternette aylarca kalabileceği yazılmış bu uyuşukluğun ve doktorum bana herhangi bişey demedi bu konuyla ilgili. Sizce birkaç güne geçer mi ?

6 Nisan 2014 20:08
Dr. Dt. Onur Uzun Doktora Sor

Dr. Dt. Onur Uzun tarafından cevaplandı.

Çenedeki bozukluk

Hocam merhaba. Hocam benim çenemde görüntü bozukluğu var.Asimetrik olarak aynı değiller ve daha iri duran çenemde,ağzımı kapatıp açtıkça kırt kırt gibi bi ses duyuyorum.Bunlar birbiriyle alakalımıdır ? Alakalı değilse asimetri bozukluğunun tedavisi varmıdır ?

7 Ekim 2013 20:16
Dr. Dt. Onur Uzun Doktora Sor

Dr. Dt. Onur Uzun tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube