Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bebek diş et iç tarafinda şişlik

Merhaba 3 aylık bebeğim var doğduğundan beri üst dış etlerinin her iki iç tarafinda şişlik var boydan boya yemesinde problem yok ama hala geçmedi neden olabilir geçer mi buyudukce ve dış cikarmada problem yaşar miyiz

12 Eylül 2019 23:09
Dr. Dt. Alpay Savran Doktora Sor

Dr. Dt. Alpay Savran tarafından cevaplandı.

Üst çene darlığı

tel taktırmak için bir ordonti uzmanına başvurduğumda üst çenemde darlık olduğu ve bu nedenle alt çenemin sona doğru kaydığını öğrendim. ben ve çevremdeki insanlardan çenemin kaydığına dair bir şey duymadım bende fark etmemiştim. yaşım 20 ve tek çare ameliyat diyorlar fakat ameliyat istemiyorum. Hyrax Apareyi kullanarak çenemin genişlemeyeceğini çünkü yaşımın bu işlem için büyük olduğunu öğrendim. sizce Hyrax Apareyi kullanarak hiç bir fayda bulamaz mıyım ?

28 Nisan 2018 16:10
Dr. Dt. Alpay Savran Doktora Sor

Dr. Dt. Alpay Savran tarafından cevaplandı.

kaplama diş iltihabı

merhaba; zaman olarak hatırlamadığım ama uzun süre önce 2 diş yanyana kaplamam var. fakat bir dişimin kökünü doktorum işaretlemiş sorunlu diye sanırım. ve bu dişte de yine epey zamandır iltihap olduğunu sezdim. kökünde irin şeklinde sivilce oluşup zonklama oluyordu. sonrasında patlatarak düzeliyordu. doktorumla görüştüm iltihabı dışarı atıyor dedi. gittiği yere kadar gitsin ağrı yaptığında çekilecek o dişin dedi. ama şuan zonkalamalara başladı ve daha dışarı sivilce çıkmıyor. üzerine basamıyorum. diğer yanındaki dişlere doğru yayılan bir durum var gibi. ve de yanındaki dişte de dişeti çekilmesini görebiliyorum. durumuyla alakalı ne olabileceğini söyleyebilir misiniz?

7 Kasım 2017 11:02
Dr. Dt. Alpay Savran Doktora Sor

Dr. Dt. Alpay Savran tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube