KB
Soru Sahibi
20 Mart 2016 00:34

zehirlenme

Merhabalar hocam.21 yaşında üniversite öğrencisiyim. En son 8 ay önce olmak üzere, halk arasında bonzai adı verilen sentetik maddeden 2 aylık bir sürede yaklaişık 10 defa kullanmış bulundum.Daha önceden herhangi bir madde kullanım deneyimim olmadı. Son kullanımımdan sonra suratımda bir ifadesizlik, donukluk, göz altlarım morarma, iyice garipleştiğimi farkettim ve 4-5 gün sonra [2. ay içersinde 4 kere kullanmış olmama ragmen] sanırım çekilme belirtileri denilen olay oldu. Bende kalıcı beyin hasarı oldu sandım nerdeyse intihar ediyordum, resmen psikolojik travma yaşadım. Neyse ki 15-20 gün sonra etkileri tamamen geçti. Yine de daha sonradan bişey olmuş mudur korkusuyla somut şikayetim olmamasına rağmen 2 farklı nörolojiye gittim, bişey yok dendi. Herhangi bir beyin görüntüleme tetkikine de gerek görülmedi. Değerli hocam, şuan merak ettiğim noktalar sonuç olarak maddenin bana verdiği zarar beyin kimyasıyla mı sınırlı oldu.? zehirlenmeden dolayı beyinde hücresel düzeyde kalıcı birşey olmuş mudur? beyin görüntüleme tetkikleriyle bu ortaya koyulabilir mi ? yoksa teorik olarak psikiyatrik bir ilaç içmekten farksız mı bu durum.? bu konuda çok huzursuzum hocam aydınlatırsanız çok memnun olurum sevgilerimle..

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Diğdem Sayın
Uzm. Dr. Diğdem Sayın
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

BONZAİ TEHLİKELİ BİR MADDE, BİR DAHA ASLA KULLANMAYIN, BAĞIMLI OLURSANIZ O ZAMAN BU DEDİĞİNİZ SIKINTILAR OLUR, KULLANMIYORSANIZ ŞU AN SORUN YOK DEMEKTİR. PSİKİYATRİK İLAÇLARLA KARŞILAŞTIRMAYIN, O İLAÇLARIN ETKİSİ KULLANIMI BIRAKINCA GEÇER, UYUŞTURUCU VE YA UYARICI MADDELER KALICI HASAR BIRAKABİLİR.

23 Mart 2016 11:02
KB
Soru Sahibi

Öncelikle cevabınız ve tavsiyenizden dolayı teşekkür ederim. Yaptığım hatanın bilişsel ve hafızaya yönelik ufakta olsa kalıcı etkiler bırakmış olabilitesinden dolayı üzüntü duyuyorum.Bu durum bende özgüvensizlik sorununa yol açtı. Böyle bişeyin ancak uzun süreli kullanımda olması mümkün doğru anladım dimi hocam? Aksi taktirde benim durumumu kesinleştirecek bir araştırma mümkün müdür veya herhangi bir tetkik yada testle bu olabilitede tamamen ortadan kaldırılabilir mi ?

24 Mart 2016 02:00
Uzm. Dr. Diğdem Sayın
Uzm. Dr. Diğdem Sayın
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

BU DURUMLARI PSİKİYATRİ UZMANLARI DAHA İYİ BİLİR AMA BENCE YOK. TEKRAR KULLANMAMAN YETERLİ.

29 Mart 2016 15:19
Uzm. Dr. Diğdem Sayın
Uzm. Dr. Diğdem Sayın Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Yazar toplam 373 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Karıncalanma uyusma Uzm. Dr. Diğdem Sayın
Baş dönmesi Uzm. Dr. Diğdem Sayın
Epilepsi atakları Uzm. Dr. Diğdem Sayın
Baş ağrısı Uzm. Dr. Diğdem Sayın
Mr sonuç devamı Uzm. Dr. Diğdem Sayın
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Feride Sert Öksüz
Uzm. Dr. Feride Sert Öksüz Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Haji Mirzayev
Uzm. Dr. Haji Mirzayev Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Ulvi Samadzade
Uzm. Dr. Ulvi Samadzade Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. İrem Deniz Karakaya
Uzm. Dr. İrem Deniz Karakaya Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Tehran Aliyeva
Uzm. Dr. Tehran Aliyeva Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube