Merhaba hocam. Ben geceleri dişimi sıkan bir insanım ama gece plağı kullandığım için dişimde bu sebeple bir aşınma olmuyor. Fakat plak kullanmadığım zamanlarda biraz aşınma olmuştu. Azı dişlerimin aşınmasını istemiyorum çünkü aşınırsa yemek yerken sızlar diye endişeleniyorum. Sorum şu ki, yemek yerken yani bişe çiğnerken azı dişlerim normalden fazla birbirine çarpıyor, bu aşınmaya sebep olur mu? Kapanışta biraz sorun var. İnternette aşınmaya ilgili yazılarda hep asitli içecekler, şeker vs. denmiş. Ama ben yemek yerken dişlerin çarpmasının böyle bir şeye sebep olup olmayacağını merak ediyorum. Yemek yemeye korkar oldum... (İkinci sorum, aşınma artarsa tedavisi porselen kaplama mıdır veya başka bir şey?)
Merhaba,diş sıkan kişilerde massater kası çok kuvvetleniyor. Bu nedenle normal yemek yerken bile dişlere çok kuvvet bindiği için aşınma ve bazı rahatsızlıklar oluşabiliyor. Bu sorunu kas kuvvetini azaltmak için botoks enjeksiyonu yaparak tedavi ediyoruz. Çok aşınan dişleri porselen kaplama ile değil Dijital ortamda hazırlanmış inlet-onley dolgular ile tedavi ediyoruz. Geçmiş olsun.
Peki bahsettiğiniz dolguları önlem olarak aşınmadan önce mi yapmak gerekir yoksa aşınma olduktan sonra bir ağrı gibi şikayetim olursa o zaman mı böyle bir şey düşüneyim hocam? Cevabınız için teşekkürler.
Bu dolguların amacı aşınmayı telafi etmek. Dikey boyutun düşmesine izin vermemek. Aşınmadan yaparsak ağzınızı kapatmakta zorlanırsınız. Botoks enjeksiyonu yaptırırsanız aşınma hiç olmaz, bu tedaviye de gerek kalmaz. Geçmiş olsun.