SS
Soru Sahibi
13 Mayıs 2017 19:07

Yavru kedi

Merhaba 3.5 aylık bir kedim var iç ve dış parazit damlası haricinde herhangi bir aşısı yok evden çıkmadığı için sadece karmayı yaptırmayı planlıyordum. Geçen hafta iki gözü kapalı bi yavru buldum cok minikti 1 aylk kadar veterinere gösterdim tedavisine başladım bi gözü tamamen düzeldi ama diğerinde kornea ülseri olmuş devam ediyor sağlığı yerinde cok hareketli dışkısı normal.benim sormak istediğim bu iki kediyi ayrı yerlerde tutuyorum bu miniğe yuva bulamazsam mecbur benmle kalıcak benim kedime herhangi bişey bulaştırabilirmi taşıyıcı olduğu bi virüs olabilirmi kedi aidsi kedi lösemisi gb bunları taşısa yavru bu kadar sağlıklı görünebilirmi? 6 aydan önce yapılan testlerde kesin sonuçta vermiyormuş ne yapmalıyım?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Kedinizi aşılatmışsanız ufaklık ona bişey yapamaz. (Virus taşısa bile). Hareketli olması ciddi bir artı. Kaldı ki 4 - 5 gün sonra (45 günlük olduktan sonra) ilk karma aşısını yaptırmanız gerekecek zaten. Gözündeki akıntı enfeksiyonun sürdüğünü gösteriyor. Bir şekilde çözümlenmesi zorunlu. Miniğin hayatına mal olacak sonuçlara neden olabilir. Dikkatimi çeken kendiniz için değil, kediniz için kaygılanıyorsunuz. Şu anda miniğin gözünden başka sorun yaratacak bir şey görünmüyor. Geçmiş olsun.

22 Mayıs 2017 08:51
SS
Soru Sahibi

Gözünde akıntısı yok artık ama gözünde mat gözü lacivert beyazlı ortası. İlaçlarına devam ediyoruz ama gözü düzelcekmi bilmiyoruz iki haftdır ilaçlarına devam ediliyor. Henüz parazit ilaçlarınada başlanmadı iyice toplanmasını bekliyorum gözünü kaybedip kaybetmiyeceği belli olurmu bu kadar uzun sürmesi normalmi tedavinin? Gözde çukurluk yok göz yapısı normal. Kendim için endişenlenmiyorum çünkü kediden bana geçebilicek herhangi bir hastalık olduğunu düşünmüyorum kediden kediye daha cok hastalık geçebildiği için.

22 Mayıs 2017 13:24

Ülseratif yaraların iyileşmesinin uzun sürmesi normal Selen Hanım. Akıntının durması, tedavinin etkili olduğunun ifadesidir. Gözünün görme durumu hakkında bir şey söyleme şansım yok. Hekiminiz dışarıdan görünen belirtilerin kaybolmasından sonra bir süre daha tedaviye devam etmek isteyecektir. Amaç yeniden nüksetme riskini mikroskobik düzeyde ortadan kaldırmaktır çünkü. Sanırım yeni bebeğiniz hayırlı olsun deme zamanı geldi. Geçmiş olsun

4 Haziran 2017 18:53
Vet. Reşat Gulşan
Vet. Reşat Gulşan Veteriner

Yazar toplam 32 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Pire Baskını Vet. Reşat Gulşan
Minik kedim 2 aylik Vet. Reşat Gulşan
Yavru köpek bakımı Vet. Reşat Gulşan
Veteriner İle İlgili Diğer Uzmanlar
Vet. Alper Akın
Vet. Alper Akın Veteriner
Vet. Kemal Ertek
Vet. Kemal Ertek Veteriner
Vet. Onur Özsever
Vet. Onur Özsever Veteriner
Facebook Twitter Instagram Youtube