1,5 Yıl önce trafik kazası geçirdim sol diz kapağı ve ayak bileğinden 2 ameliyat oldum. aradan 1 sene geçti ama bacaktaki şişlikler geçmedi ve ameliyat yerinde bir yara oluştu ve ilerledi. Bacak morarmaya ve renk değiştirmeye basladı. Kalp damar cerrahisine gittim dobler de ( vsm diz eklemi distalinde augmentasyon ile continue reflü mevcuttur.bacak proksimal 1/3 medialinde genişlemiş ve ters akımizlenen perforan ven izlenmistir) yazıyor ve ameliyat oldum diz altından 2 yerden girerek genişleyen damarı düzelttiklerini ve köpükle kapattıklarını söylediler. 5 HAZİRAN da ameliyatı oldum. 3 ay içinde yaraların kapanacağını ve şişliğin ineceği, bizlik birşeyin kalmadığını ve bir daha kötü bir durum olursa gelmem yoksa gelmeye gerek kalmadığı söylendi. 3 ay geçti yaralarım kapandı ama şişlikte inme pek yok. Diz altı orta basıç varis corabı da kullanıyorum.ne yapmam gerekir çalıstığım iş gereği çoğunlukla ayakta ve bar sandalyesi gibi yüksek sandalyelerde günüm geçiyor.
Geçmiş olsun, şizde şişliğe neden olabilecek kaçaklar ortadan kaldırılmış. Bu devam eden şişlikler çoğu zaman travmaya bağlı lenf damarlarındaki zedelenmelere bağlı gelişiyor. Bunun için de varis çorabı giymekten başka çare kalmıyor. Ayrıca uzun süreli varis ilacı kullanmanız faydalı olacaktır. Bu tablonun lenf dolaşımındaki bozukluktan kaynaklandığı gösterilirse masaj veya masaj çihazları kullanılabilmektedir. Öncelikle yapılması gereken toplardamarlara yeniden doppler ile bakılması. Sağlıklı güzel günler.
Hocam ameliyattan önce 1 sene varis ilacı ve kan sulandırıcı kullandım ameliyattan sonra varis ilacı verdiler 2x1 kullanıyorum ama kan sulandırıcı vermediler. Özel lenf ödem çorapları var internetten araştırdığım yada şenf ödem cihazları bunlardan birini kullanabilirmiyim. Hocam eczanede çalısıyorum işim gereği çoğunlukla ayakta yada bar tipi yüksek sandalyelerde zamanım geçiyor.akşamları yürüş yapmam da iyi gelirmi
Geçmiş olsun, ameliyattan sonra kan sulandırıcı ilaç kullanılmayabilir. Lenfödem cihazı için sintigrafi ile lenf dolaşım bozukluğu gösterilmesi gerekiyor. Bu varsa öncelik fizyoterapi, yani masaj. Sizde bu tablo net değil. Bu amelyattan sonra düzelme sağlanmazsa sintigrafi ile lenf dolaşımı değerlendirilir. Tempolu yürüyüş faydalı olacaktır.