YM
Soru Sahibi
30 Kasım 2020 10:43

Tiroid Kanseri

İyi günler Doktor Bey radyoloji sonuç raporunu ve patoloji sonuç raporunu sizinle paylaşıyorum. Durum nedir ne yapmamız gerekiyor yardımcı olur musunuz ? Şimdiden teşekkürler. PATOLOJİ SONUÇ KLİNİK BULGULARI GONDERILEN DOKU:TİROİD BİYOPSİ İŞLEMİ ALINMA BİÇİMİ :İ İİA KLINIK ÖYKÜ: Tiroid bezi sağ lobundaki yaklaşık 14x12 mm boyutundaki olan milimetrik boyutlu kalsifikasyonalr içeren hipoekoik solid nodülden İ.İ.AB laındı RAPOR BİLGİLERİ MAKROSKOPİK BULGULAR: 4 adet yayma (2 alkolde, 2 havada fikse), 2 PAP 2 Giemsa boyandı. 1 adet sıvı bazlı sitoloji tüpü: 1 adet PAP boyalı sıvı bazlı sitoloji preparatı hazırlandı, 1 adet hücre bloğu yapıldı ve H.E boyalı kesit hazırlandı. TANI: MALİGN SİTOLOJİK BULGULAR, - TİROİD, SAĞ , İİA, YAYMA, SIVI BAZLI SİTOLOJİ VE HÜCRE BLOĞU. İmmünohistokimyasal bulgular: CK19, Galektin, HBME-1: Pozitif YORUM: Bulgular 'Tiroid Papiller Karsinom' ile uyumludur. RADYOLOJI SONUÇ Hastanın boyun US incelemesinde; Bilateral parotis ve submandibüler glandlar normal büyüklükte ve parankimleri homojen yapıdadır. Boyun vasküler yapıları normal seyir ve kalibrasyondadır. Her iki tiroid ve isthmus normal boyutlardadır. Tiroid sol glandın parankimi heterojendir. Tiroid sağ lobunda büyüğü 19x13 mm boyutunda birkaç adet kalsifikasyonlar içeren solid nodüller izlendi. Sağ servikal zincirde 11x7 mm boyutuna varan birkaç adet yuvarlak şekilli LAP lar izlendi.(tutulum) SONUÇ: Tiroid sol glandın parankimi heterojendir. Tiroid sağ lobunda büyüğü 19x13 mm boyutunda birkaç adet kalsifikasyonlar içeren solid nodüller izlendi. Sağ servikal zincirde 11x7 mm boyutuna varan birkaç adet yuvarlak şekilli LAP lar izlendi.(tutulum)

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Adem Karataş
Prof. Dr. Adem Karataş
Genel Cerrahi , Endokrin Cerrahisi

Merhaba Bu sonuçlara göre lenf nodu temizliğini de içeren bir tiroid ameliyatı ve ardından atım tedavisi gerekir gibi görünüyor. Ama doğru işler yapıldığında hastalığı atlatmak mümkün. Sevgiler selamlar

30 Kasım 2020 21:22
YM
Soru Sahibi

Çok çok teşekkürler Hocam. Hocam hasta nükleer tıp taramasına sevk edilmiş. Taramayı yapmaya gerek var mı? Tarama ameliyattan sonra yapılacak atom tedavisinin etkinliğini azaltır mı?

1 Aralık 2020 01:13
Prof. Dr. Adem Karataş
Prof. Dr. Adem Karataş
Genel Cerrahi , Endokrin Cerrahisi

Tieoid kanserlerinde twdavi planını belirleyen en öenmli ettken hastalığın “boyundaki” durumudur. Bu nedenle her zaman yltrason bazen de MR kullanırız. Nükleer taramalar daha çok ameliyat sonrası dönemde yapulmalıdır. Ancak nükllee tarama için verilen radyoaktif madde miktarı (8 miliküri) düşğktür ve atom tedavisni erkilemez.

1 Aralık 2020 08:33
Prof. Dr. Adem Karataş
Prof. Dr. Adem Karataş Genel Cerrahi , Endokrin Cerrahisi

Yazar toplam 60 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Tiroid Kanseri Prof. Dr. Adem Karataş
Guatir ameliyati Prof. Dr. Adem Karataş
Radyoaktif iyot tedavisi Prof. Dr. Adem Karataş
Graves hastalığı Prof. Dr. Adem Karataş
Papiller ca lenf metastaz Prof. Dr. Adem Karataş
Endokrin Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Turgay Demir
Op. Dr. Turgay Demir Endokrin Cerrahisi
Dr. Öğr. Üyesi Erkan Güler
Dr. Öğr. Üyesi Erkan Güler Endokrin Cerrahisi
Doç. Dr. Kenan Çetin
Doç. Dr. Kenan Çetin Endokrin Cerrahisi
Prof. Dr. Çağatay Çifter
Prof. Dr. Çağatay Çifter Endokrin Cerrahisi
Prof. Dr. Namık Özkan
Prof. Dr. Namık Özkan Endokrin Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube