Doktorsitesi.com

tekrar ameliyat olmam riskli mi ?

AK

Ayş*** K***

26 Mayıs 2014
merhaba doktor bey şu an çok sıkıntılı bir durumdayım vereceğiniz cevapla beni aydınlatırsanız memnun olurum.9 yaşında acil serviste muayene esnasında apandistim patlamış hemen ameliyata almışlar.Ertesi gün vizite esnasında bir problem var diye röntgen çektirmişler bağırsak düğümlenmesi deyip tekrar ameliyata almışlar.Bir yıl sonra göbek fıtığı oldu ve tekrar ameliyat oldum. 22 yaşında bir bebeğim varken tekrar ameliyat oldum.İkinci hamileliğimde tekrar fıtık oluştu ve 35 yaşında bir kez daha yama konularak ameliyat oldum. Simdi 44 yaşındayım ve yine fıtık oluştu.6 yıl önce gittiğim doktorlardan birisi ben sizi asla ameliyat etmem ederim diyen olursa da güvenip olmayın dedi.Son zamanlarda ağrım ve fıtık bölgesinde bir sızı yada yanma gibi şikayetim var diye tekrar doktora gittim muayene sonrası bana oturup ailenizle konuşun doktorunuzu ve hastanenizi seçip acil ameliyatınızı olun yoksa fıtık boğulmasından ölürsünüz dedi.Eğer bu yama yırtığı ise tekrar ameliyat olmam ne kadar doğru yada olabilir miyim.Tam açıklayabilmek için biraz uzun yazdım cevabınızı merakla bekliyorum teşekkür ederim.
2 cevap
83 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Gürkan Ersoy
Prof. Dr. Gürkan Ersoy
Genel Cerrahi
Ayşe Hanım, Defalarca ameliyat olduğunuz için tabi tekrar olmanız doktor ve teknik açısından güç ama imkansız değil. Bence boğulma oluşmadan, sağlıklı iken olmanızda fayda var. Geçmiş olsun dileklerimle. dr. gurkan ersoy
27 Mayıs 2014
AK
Dikkate alıp cevapladığınız çok teşekkür ederim. En son ameliyatımı 2005 de 9 eylül de olmuştum. Muayene için sizle görüşmem mümkün mü veya 9 eylül hastanesinden kesi yeri fıtığında uzman bir doktor mu önerirsiniz?
27 Mayıs 2014
Prof. Dr. Gürkan Ersoy
Prof. Dr. Gürkan Ersoy
Genel Cerrahi
Ayşe Hanım, Şu anda afet eğitimi için Amerikadayım. İnşallah 09.haziran günü dönüyorum. Muhtemelen *** *** ** gunu hastanede olacagim. Arada 1-2 gun izin kullanacagim. Isterseniz randevulasalim, ben acil serviste calisiyorum, ameliyatlara girmiyor ve yapmiyorum. Genel cerrahiye yonlendirme konusunda yardimci olurum. tlf *** *** ** 14, oda: *** *** ** mail: gurkan.ersoy@deu.edu.tr Gecmis olsun dileklerimle dr. gurkan ersoy
29 Mayıs 2014