Doktorsitesi.com

Tedavi edebilecek bir insan

ÖH

Öme*** H***

7 Ocak 2019
Merhabalar oğlum 12 yaşında 9 aylıkken bir defa ateşli havale, 1yasinda iken iki defa ust üst üste ateşli havale geçirdi sonrasında normal hayatına devam etti 4 yaşında bir korku ile başlayan aglama eve girmeme krizleri başladı duygu durum bozukluğu dendi hiperaktif dendi doktorlar tarafından ilaçlar kullanıldı ,ilk okula basladik birinci sınıf bitti ikinci sınıfın yarısında sekiz yaşında yine bir korku ile başlayan ama hiç bitmeyen öykümüz başladı ofke krizleri ,kendi kendine anlamsiz konuşmalar ,kendine zarar vermeye çalışmak , surrkli yürüme hiç durmadan yurume ,48 saat hiç bir şey gözünü dahi kirpmama ,19 gün boyunca su dışında ağzına bir şey surmeme , haftalarca tuvalte girmeme ,kendi kendine gulmeler kahkaha atmalar anlamsizca su an 12 yasindayiz 2,5 ay Uludağ üniv ,15 gün np hastanesi nde yatisla tedavi yapıldı İst,bursa psikiyatri,noroloji,psikilog sayısız doktor kontrolleri sonuç : öfke nöbetleri mız ,kendi kendine gulmeler ,anlamsız konuşmalar ,gün aşırı devam ediyor yardım e
3 cevap
157 görüntülenme

Cevaplar (3)

Doç. Dr. İsmail Gülşen

Doç. Dr. İsmail Gülşen

Beyin ve Sinir Cerrahisi
Geçmiş olsun. Anladığım kadarı ile bebeklik çağında geçirmiş olduğu ateşli havaleler beyin dokusunda hasarlanmalar oluşturmu. Buda psikiyatrik problemlerle kendini gösteriyor. Bu durumda size yardımcı olabilecek ameliyat yok. Size Çocuk psikiyatrisine gitmenizi öneririm. Geçmiş olsun.Allah şifalar versin.
11 Ocak 2019
ÖH
İlginiz ve onerileriniz için teşekkür ederim sayın hocam çocuk psikiyatrisi sonucunda affektif bipolar bozukluk teşhisi var fakat mrlarinda zararsız olduğu söylenen araknoid kist mevcut fakat bir yazıda da bu kistin zararsız olmasına karşın bu problemleri oluşturacağı bir olgu olarak yazılmışti..
11 Ocak 2019
Doç. Dr. İsmail Gülşen

Doç. Dr. İsmail Gülşen

Beyin ve Sinir Cerrahisi
Frontal bölgedeki araknoid kistler bu problemleri yapabilir. Fakat araknoid kist tedavi edildiğinde bipolar bozukluğa ne kadar fayda vereceği bilinmemektedir. psikiyatrik hastalıkların tedavisinde şu ana kadar cerrahi (ameliyat) mudahalenin sonuçları bilinmemektedir. Bu nedenden dolayı cerrahi yapılmamaktadır.
11 Ocak 2019
ÖH
hocam tekrar merhaba yaşanan bu sıkıntılar sebebi ile bipolar teşhis konulmuş fakat bipolar için kullanılan ve ataklari azaltan minimize eden ilaçlar verilmesine karşın bu ataklar durmamakta ve bu atak ve nöbetler aylarca hiç durmadan ve artarak devam etmekte bu olgular bizim kist ile olan suphelerimizi dahada arttırmakta bipolar teşhisi konulan hastalar ilaçları kullandığında normal hayatlarına devam edebilmektedir fakat oğlumuz okula gidemiyor normal yaşantısını yaşayamadığı gibi bizlerde her an atak her an öfke krizleri nedeni ile kendisinin yanından ayrilamamaktayiz
12 Ocak 2019
Doç. Dr. İsmail Gülşen

Doç. Dr. İsmail Gülşen

Beyin ve Sinir Cerrahisi
Beyin MR filmini görebilirsek daha çok faydamın olacağını düşünüyorum.
12 Ocak 2019