Takviye

MG

Mel*** G***

30 Mart 2022
Merhaba doktor bey, atipik otizmli bir çocuğumuz için yazıyorum kendisi 8 yaşında bir erkek çocuğu. Tavsiye üzerine kendisine bazı takviye edici gıdalar aldık ama 5 çeşit takviye bir gün için fazla değil mi? Sabah aç 10 ml nanopar nanopardan 15 20 dakika sonra 1 kapsül brokoli filizi içini açıp pekmez yoğurt gibi bir şeye katıp verebilirsiniz Sabah akşam tok 3 er ml naskal Sabah tok 1 kapsül Co enzim q ten içini açıp yemeğine katabilirsiniz Öğlen akşam aç dimatix 5 er ml hepsi her gün düzenli sadece nanopar 15 gün kullan 7 gün bırak 7 gün kullan 7 gün bırak 3 gün kullan şeklinde Bu şekilde kullanıyoruz. Bir zararı olur mu?
2 cevap
406 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Yusuf Karaer

Uzm. Dr. Yusuf Karaer

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Otizm Spektrum Bozukluğunda gıda takviyelerinin kesin olarak faydalı olup olmadığı konusunda net bir bilgi yok ne yazık ki. Ben de gıda takviyeleri ile ilgili sizi yönlendirebilecek düzeyde bilgi sahibi değilim. Geçmiş olsun.
31 Mart 2022
MG
Merhaba, öncelikle cevap için teşekkürler. Konudan bağımsız bir sorum daha olacaktı, cevaplayabilirseniz cok mutlu edersiniz. Cocugun bir travması var. Yani öyle düşünüyoruz. 2.5-3 yaşlarındayken kardeşlerinin odasından annesinin odasına gelmek istemiş ve koridor karanlıkmış. O geceden sonra her zaman koridorun ışığı açık. Baska evlere gidince de koridorun ışığı kesinlikle açık olmak zorunda. Illa gidip açacak. Biri kapatırsa hemen gidip yine açıyor. Bazen gündüzleri bile yani koridor karanlık değilse bile açık olsun istiyor. Diğer evlerde de durum bu. Bununla ilgili ne yapmalıyız? Bu Neden oldu? Dediğim gibi şu anda sekiz yasin da. Aile otizimi de o olaya bağlıyor öncesinde normalmiş çünkü ama tabi otizm bununla olmaz herhalde. 3 yasin da tani aldı ama 2 yasin da felan oyun oynardı göz teması vardi, olaya bağlamak pek akıllıca değil ama acaba da dedirtmiyor değil. Bu koridor ışığı mevzusu konusunda ne yapabiliriz? Teşekkürler şimdiden.
31 Mart 2022
Uzm. Dr. Yusuf Karaer

Uzm. Dr. Yusuf Karaer

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
3-6 yaş döneminde çocuk, duygularını fark etmeye başlar. İlk korkularda o dönemde başlar. Sonrasında da 10 yaşa kadar devam edebilir. Sonrasında geçmesini bekleriz. Ama bundan dolayı otizm olmaz. Bilakis otizmi olan çocuklarda bu tarz korkuları ya da takıntılı davranışları daha sık görebiliriz. Mümkün olduğunca maruz bırakmaya çalışarak davranışını söndürmeyi deneyebilirsiniz. yani geceleri tamam en azından bir ışık açık kalsın ama gündüzleri ışıkları söndürün. O da bu duruma alışsın.
3 Nisan 2022