ÇŞ
Soru Sahibi
9 Mart 2016 01:28

Spor için Takviye İlaçların Kullanımı ile Alakalı

Merhaba, Yüksek tansiyonum var. Sabahları Diovan 160 ve geceleri Adalat 30 kullanıyorum birer tane. 21 yaşındayım. Ailede tansiyon zaten var ama bende genetik dışında nedenler de var sanırım. Böbreğimin bir tane damarında müdahele gerekmeyen küçük bir yüzdede darlık var. Böbreklerden bir tanesi birazcık küçük ve konum olarak ortaya biraz daha yakın ve at nalı böbreğe yakın bir şekli var. Ama bazı doktorlar at nalı derken bazıları değil diyor. Sizin de fikrinizi almak istedim. Ara ara sporla uğraşıyorum hep ama şimdi vücut geliştirmeyle uğraşmaya başladım. Bana da zamanında bir doktor yağ oranını azaltırsan tansiyonun biraz daha azalır hatta belki ilaç tedavisini bırakabilirsin bile demişti. Onun da etkisi var buna başlamamda. Şimdi asıl sorum şu ki l-cartnitine diye bir takviye gördüm. Baya araştırdım ve takviye ilaçlar arasında benim için en mantıklısı gibi gözüktü ama tansiyonum olduğundan ve zaten günde 2 adet ilaç aldığımdan karaciğerimin ve böbreğimin zarar görmesinden korkuyorum. Sıvı olarak düşük dozda alınabilen bir ilaçmış yağ yakımına katkıda bulunuyormuş sporla beraber yapıldığında. Düşüncenizi çok merak ediyorum bu konuda sizce uzak durmalı mıyım risk ne kadardır? Herhangi bir şekilde ekstra bir ilaç vs. benim için çok mu zararlıdır?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Bildiğim kadarıyla l-carnitinin bir yanetkisi yok. Etkisi ise tartışmalı. Benim önerim sporunu kardiyo şeklinde yapman ve destek ilaçları almaman..

9 Mart 2016 08:28
ÇŞ
Soru Sahibi

Merhaba bir daha rahatsız ediyorum ama kusura bakmayın lütfen. Peki protein tozu kullanımı hakkında ne diyorsunuz? Birkaç yerde gördüğüm bilgili kişilerin dediklerine göre vücut ağırlığının 2 katı gram protein alımının aşılmadığı sürece böbreklerde bir yorulma olmuyormuş. Sizin düşünceniz nedir bu konuda? Benim böbreklerimden bir tanesi azıcık küçük ve yeri biraz daha ortada ama fonksiyonunda bir sıkıntı yok baya ölçtürdük. İlaç aldığım sürece tansiyonum da normal sınırlarda hatta bazen almayı unutuyorum o zamanlarda bile çıkmıyor diyebilirim artık. Kilo verdikçe düzene girdi.

19 Mart 2016 01:37

Protein tozu karaciğerde işlem görür. Karaciğeri biraz zorlayabilir. Bu tarz yöntemlere başvurmanızı önermem. Doğal yöntemler her zaman daha iyi ve dengelidir.

19 Mart 2016 08:22
Uzm. Dr. Murat Şener
Uzm. Dr. Murat Şener Kardiyoloji

Yazar toplam 1327 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
kalp in hizli atmasi Uzm. Dr. Murat Şener
Ek atim ekstrasistol Uzm. Dr. Murat Şener
Aort bikuspit Uzm. Dr. Murat Şener
Kalpkrizimi Uzm. Dr. Murat Şener
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Ali Manav
Uzm. Dr. Ali Manav Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube