Merhabalar; Sakral MRG : Multiplinar multısekansiyal görüntüler elde olunmuştur. Sakrokoksigeal dizilimde anterior angulasyon artmıştır. Kemik iliği sinyali intakttır. Bu nedenle görünüm eski travma sekeli vasıfta değerlendirilmiştir. Kesitlere dahil vertebra korpusları normal radyomorfolojide izlenmektedir. Spinal kanal alt bölümü normal görünümdedir. Kanal içerisinde ve sakral vertebralarda konjenital anomali bulgusu saptanmamıştır. Disk aralıkları normaldir. Kalça eklemlerinin her iki tarafta genişliği normaldir . Her iki femur başı normal morfoloji ve sinyal intensitesinde izlenmektedir . Asetebular çatılar normaldir . Her iki tarafta labral yapılara ait patolojik sinyal değişikliği saptanmamıştır. Kesitler dahilindeki diğer ossöz komponentlerin sinyal intensitesi normaldir . Kortikal yapılar normaldir . Her iki kalça ekleminde artmış effüzyon izlenmektedir. Sol gluteal bölgede kas ve yumuşak doku planlarında ödem ve enflamasyonla ilişkili bulgular dikkati çekmektedir. Sakral pleksus trasesini ve siatik sinirin izlenen trasesini etkileyebilecek gross kitle lezyonu demonstre edilmemiştir. Bu bölgelerde kas ve yumuşak doku planları normal morfoloji ve sinyal intensitesinde izlenmektedir. Pelvik organlar normaldir . MR Tani : Sakrokoksigeal dizilimde anterior angulasyonda artış. Kemik iliği sinyali intakttır. Bu nedenle görünüm eski travma sekeli vasıfta değerlendirilmiştir. Her iki kalça ekleminde artmış effüzyon. Sol gluteal bölgede kas ve yumuşak doku planlarında ödem ve enflamasyonla ilişkili bulgular. Sakral pleksus trasesini ve siatik sinirin izlenen trasesini etkileyebilecek gross kitle lezyonu demonstre edilmemiştir. Sol Gluteal bölgede künt ağrı baldır arkası ve topuğa uzanan ağrı yanma var. Lomber Mr de sorun yok . Karşılaştırmalı kalça ve sakroliak MR çektirdim daha yeni herhangi bir şey çıkmadı. Doktorlar priformis sendromu üzerinde duruyorlar. Uyuşmada başladı. Algoloji 2 defa priformis enjeksiyonu yaptı hafifleme dahi olmadı.
Oncelikle geçmiş olsun. Oldukça detaylı bir inceleme yapılmış. Kalça da ve sol gluteal bölgede ödem travmaya ya da enflamasyonu bağlı olabilir. Kan tetkikleriniz nasıl görmek gerekiyor. Bazen bölgedeki kaslardaki ufak bir tetik nokta ya da o bölge ligamanlardaki sorunlar bu semptomlarla karşımıza çıkabiliyor. Uygun bir zamaninizda tetkiklerinizle birlikte muayene edebilirsem daha net konuşabilirim. Sağlıklı günler diliyorum.
Elbette gelmek isterim. Tüm kan tetkiklerim gayet normal. ASO CRP vs. B12 den hepatite kadar baktırdım. Son bir Karşılaştımalı Bileteral Kalça MR çektirdim. Enflamasyon ve ödemden bahsetmiyordu. Bununla beraber sakroliak Mr de çektirdim. Bu da gayet normalde. Yani 2 yıldır yaptırdığım tüm tetkikler de görünür bir bulgu yok açıkçası. Fakat sol kalçamda ağrı olmakla beraber baldırımın arkası (özellikle otururken) da ağrı yapıyor. Tabi buna ayak ve ayak bileğimde uyuşmalar karıncalanma şeklinde hissediyorum. Dolayısyla acaba sinir bası altında mı diye düşünüyorum? Gerçi geçen sene yapılmış olan EMG de bir şey çıkmamıştı. Size sormak istediğim; 1- Siyatalji olduğunda bu Lomber veya kalça Mr de belirgin olur mu? 2- Tüm tetkikleri mi yenilemelimiyim? 3- Priformis Sendromu priformis kasına 2 defa algoloji de enjeksiyon yapılmasına rağmen geçmeye bilir mi? 4- Bunları ekarte ettikten sonra Psikiyatriye mi gitmeliyim :) Not: Bir ara FTR uzmanı bana Lyrica ve Cmbalta vermişti. Fakat pekde etkisini görmemiştim.
Siyatalji mr normal çıkabilir, tetkiklerinizi klinik bulgularda degisiklik olmadığı sürece yenilemeyin, tetik nokta priformis dışında başka bir kasta olabilir. İyi günler.