az
Soru Sahibi
25 Aralık 2013 18:20

sistitis glandularis-sistika (CCEG) üzerine

Hocam, sürekli tekrar eden ve üreterleri tıkayıp hydronefrosa yol açan mesanedeki sistitis glandularis-sistika, kortizon ile tedavi edilebilir mi? Sistitis sistikanın 3 kez ameliyat olmama rağmen tekrar etmesinin altında yatan asıl sorun ne olabilir? Saygılarımla Zafer Atmaca

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. Güven Aslan
Prof. Dr. Güven Aslan
Üroloji , Üroonkoloji

sistitis sistika temelde enfeksiyona bağlı gelişen hücrelerdeki reksiyon tablosudur. uzun dönem antibiyotikler işe yarayabilir. genelde tekrarlama görülür. biyopsi sonucuna göre konuşmak isterim

25 Ocak 2014 12:42
az
Soru Sahibi

Hocam en son olduğum ameliyat sonucunda alınan biopsi örneğinin patolojik sonucuda parçanın sistitis sistika olduğunu gösteriyor. şuan her iki böbreğimde de nefrostomi tüpü takıldı. ve enfeksiyonu tespit etmek için yapılan tüm testler de negatif çıktı. Hocalarım üreterleri tamamen tıkayıp kanalların yukarılarına kadar çıkan bu sistisleri ilk kez bu şekilde görüldüklerini söylüyorlar. Birkaç gün önce antibiotik kullanımına başladım. Ama ondan da sonuç alınamazsa ne yapıcağım bilmiyorum.

26 Ocak 2014 01:41
Prof. Dr. Güven Aslan
Prof. Dr. Güven Aslan
Üroloji , Üroonkoloji

sistitis sistika nın hidronefroz ve sonuçta nefrostomi tüpü takılmasına varan tablosu doğrusu az görülen bir durum. acaba eşlik eden retroperitoneal fibrozis tablosu mu var. doktorlarınız bu duruma ne diyor. tomografi film vs yapıldı mı?

1 Şubat 2014 13:28
az
Soru Sahibi

Hocam , Evet hem sizin de söylendiğiniz gibi hem de internet üzerinde yaptığım araştırmada çok nadir görülen bir vaka olduğu kesin. Yaptığım araştırmalarda retroperitoneal fibrozis durumunu okuyup buradaki hocama danıştığımda bu durumu pek olası görmedi. En son MRI ve Sintigraphi testleri dışında herhangi bir taramaya girmedim. Dünya üzerindeki diğer ürolog hocalar ile de görüş alışverişinde bulunmaktayım ve herkes durumun şaşırtıcı ve olağan dışı olduğu konusunda hem fikirler. Ve ben bu konuda tam olarak ne yapılacağı konusunda bir fikir üretemiyorum. Çünkü Sistitis sistika genel olarak bir enfeksiyon ya da enfeksiyona bağlı olarak gelişen bir durum. Ancak buna sebep olan enfeksiyon ya da virüs tespit edilemedi.Tüm yapılan testler negatif çıktı. Hocam bu durumda başka ne yapılabilir?

4 Şubat 2014 22:19
Prof. Dr. Güven Aslan
Prof. Dr. Güven Aslan
Üroloji , Üroonkoloji

patoloji sonucu başka yerlerde tekrar incelenip sonuçtan emin olunabilir. şu aşamada idrar nefrostomi tüpü ile dışarı alınmış. antibiyotik baskısı ile belki kontrol altına alınabilir. takip eden doktorunuzla yeni tedaviler konusunda görüşmenizi öneririm. kültürlerde mikrop gösterilemeyebilir çünkü dokunun içine yerleşmiş mikrop ürünleri hücrede ve dokuda yoğun tahrişe neden oluyor.

26 Aralık 2021 17:16
Prof. Dr. Güven Aslan
Prof. Dr. Güven Aslan Üroloji , Üroonkoloji

Yazar toplam 3769 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
İdrar kaçırma Prof. Dr. Güven Aslan
Varikosel hk Prof. Dr. Güven Aslan
Mesane kanseri patoloji Prof. Dr. Güven Aslan
Arteryel yetmezlik Prof. Dr. Güven Aslan
Ecoli bakterisi Prof. Dr. Güven Aslan
Üroonkoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Cem Güler
Prof. Dr. Cem Güler Üroonkoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube